Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ZA SVE NAŠE PORODICE: govor Boška Obradovića na konferenciji za medije Dveri – Pokret za život Srbije

bosko_obradovic2Srbija se nalazi u lancima nekoliko dominantnih monopola koji kontrolišu kompletan društveni i državni život, i svojom težinom gotovo nas onemogućavaju da slobodno dišemo. To je udružena monopolska dominacija zapadnih ambasada, zelenaških stranih banaka, domaćih tajkuna, korumpiranih političara i kontrolisanih medija, koja nemilosrdno eksploatiše Srbiju kao svoju koloniju. Srbija je naša zemlja i jedino joj mi, obični građani, želimo dobro.

Ako smo svesni da se nalazimo u ogromnoj domaćoj i svetskoj duhovnoj i ekonomskoj krizi, ako je jasno da stranke više ne mogu da vode narod već imaju obavezu da slede potrebe naroda, onda nas kriza vraća bazičnim vrednostima koje smo bili zanemarili, porodici i socijalnoj solidarnosti na prvom mestu, daje novu snagu i poziva u Pokret za život Srbije.

Zalažemo se ne samo za promenu režima već i za promenu kompletnog sistema vrednosti u Srbiji.

Porodicu stavljamo u centar društvene pažnje i prema njoj želimo da prilagodimo reforme medijskog, prosvetnog, zdravstvenog i ekonomskog sistema. Naš ideal je višedetna porodica koja mora postati i državna politika borbe protiv bele kuge u Srbiji. Za nas je centralno ministarstvo za brigu o porodici kroz koje se država dugoročno posvećuje promociji rađanja i kulture života, borbi protiv bolesti zavisnosti i reformi zakona o radu i poreskog sistema u korist višedetnih porodica, trudnica i mladih bračnih parova.

Za nas je posebno važan socijalni patriotizam kao briga za bližnjeg i zajednicu, proširivanje porodičnog modela na čitavo društvo. Srbija je dovoljno bogata zemlja, i u njoj niko ne sme biti socijalno ponižen i gladan, i ne smeju vladati ovolike socijalne razlike i nepravde, ne sme se dogoditi nestašica mleka i hleba.

Takva je i ekonomija ka kojoj težimo: domaćinska, u kojoj osnovni prirodni i privredni resursi moraju biti u našim rukama jer je to uslov našeg ekonomskog preporoda. Za nas su selo i poljoprivreda temelj opstanka Srbije.

Mi smo za jaku Srbiju slobodnih ljudi, državu koja brani narod i teritorije od drugih, a građane od sebe. Ne kradi državu, ne kradi narod – treba da postane glavna unutrašnja politika u Srbiji! Interesuje nas spoljna politika samo srpskog interesa i Srbija nam je pre svega. Jedino srpske integracije nemaju alternativu. Ne stidimo se da kažemo „Srbi smo i ponosimo se tim” i insistiramo na kulturno-prosvetnoj i sportskoj politici identiteta. Smatramo da ima nade da sve još nije u potpunosti propalo i da je vreme za novo oduševljenje, i to je poziv je koji upućujemo svima koji se još nisu predali!

Naše političko delovanje zasnivaće se na držanju reči, poštovanju zacrtanih programskih principa i vraćanju morala, poštenja, rodoljublja i časti u politički život Srbije. Onaj ko na sledećim izborima bude glasao za nas znaće kome je dao svoj glas. Jer mi nismo partija – mi smo socijalni i politički pokret porodičnih ljudi.

Proglašavamo propast svih dosadašnjih dogovora između vlasti i naroda i izlazimo pred vas sa predlogom novog narodnog dogovora, tražeći vašu podršku da na ovim načelima gradimo novu srpsku politiku i kandidujemo je na sledećim izborima. Dveri su spremne da ponesu političku odgovornost i iniciraju novi politički pokret za život Srbije.

Izvor: Srpski sabor “Dveri“

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: