Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ZA REISA ZLOČINI U SILOSU – LAŽ

ceric.jpg

SARAJEVO,/SRNA/ – Reis Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić ponovo je danas stao u zaštitu Bošnjaka optuženih za ratne zločine u logoru „Silos“ te pozvao bošnjački narod da se „probudi“ i da „ne čeka da ih jednog po jednog odvode“.

„Probudi se, moj narode, i nemoj čekati da jednog po jednog odvode, pa kad nas sve odvedu da tek onda shvatimo da smo trebali braniti slobodu i pravo svoga brata kako bi sačuvali svoju vlastitu slobodu i pravo“, rekao je Cerić u obraćanju vjernicima u džamiji u Hadžićima.

Cerić je ponovo zatražio da se uhapšenim Hadžićanima osumnjičenim za zločine u „Silosu“ „odmah i bezuslovno omogući odbrana sa slobode“.

„Naša poruka porodicama uhapšenih je da znaju da nisu sami. Mi smo s njima kao sa svojom braćom. Budite hrabri i strpljivi, jer laž ne može istinu nadživjeti“, rekao je Cerić, koji je i na Dan sjećanja na žrtve holokausta u Sarajevu primio porodice osumnjičenih za ratne zločine u „Silosu“.

Cerić je danas kritikovao i „najodgovornije na vlasti“ i poručio im da je „izdaja radi položaja najveći grijeh, koji narod dobro pamti, a meleki pišu u svoje knjige“.

„Kao i do sada, mi znamo, hoćemo i možemo sami da se branimo i sami organizujemo u zaštiti naših prava“, rekao je reis Cerić i poručio da se „oni nikoga osim Boga ne boje“.

„Silos“ je bio mučilište za više od 600 Srba, od kojih 24 nije dočekalo oslobađanje. Među ubijenima je bilo žena, djece te starijih od 80 godina. Logor je formiran početkom rata 1992. godine, a zatvoren je 27. jauara 1996, dva mjeseca nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Zbog zločina u „Silosu“ uhapšeno je osam Bošnjaka.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: