Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vukovar: Oduzete srpske zastave

Vukovar
Vukovar

Zagreb – Vukovarsko sremska policija privela je na Badnje veče dve osobe zbog nošenja kapa sa grbom dvoglavog orla i oduzela pet zastava Srbije i jedan pištolj.

U saopštenju, Vukovarsko sremska policija navodi da je sa ulica Borova i sa tamošnjeg centralnog trga Palih boraca oduzeto pet zastava Srbije i jedan pištolj, a od jednog maloletnog Borovčanina kapa crvena beretka sa grbom dvoglavog orla.

Policija dalje navodi da je na ulici uočila automobil u kome su bili 23-godišnjak iz Borova i 30-godišnjak iz Vukovara koji su imali kape sa grbom dvoglavog orla, pa ih je privela.

Saopšteno je i da su u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci u petak ujutro prilikom paljenja badnjaka, od 24-godišnjaka i 18-godišnjaka iz Mirkovaca oduzete su dve zastave Srbije, od 18-godišnjeg Mirkovčanina oduzeta je crna beretka sa dvoglavim orlom, a od jednog 16-godišnjaka oduzet je maskirni tenkovski kombinezon na kojem je bio grb dvoglavog orla i amblem s natpisom „Vojska Republike Srpske Krajine“.

Protiv svih privedenih su podignute prekršajne prijave, navodi Vukovarsko sremska policija.

Izvor: B92

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: