Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

VLADA TAČIJU IZRUČILA SRBE

kosovo_etnic.jpg

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić optužio je šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića da „obmanjuje javnost“, a Vladu Srbije da je kosovske Srbe „izručila vlasti Hašima Tačija i pustila ih niz vodu“.

– Danas se jasno vidi da su razgovori oko severa Kosova i položaja Srba na Kosovu bili najobičnije obmanjivanje srpske javnosti. Ovo je čas istine, a nažalost, otkriće se i da su i u ostalim tačkama tog sporazuma Srbi na Kosovu i Metohiji jednostavno izručeni vlasti Hašima Tačija i pušteni niz vodu od strane Vlade Srbije – rekao je Samardžić.

– Stefanović je danas još jednom pokušao da obmane javnost Srbije, prvi put time što je rekao da je za Srbe na severu Kosova dogovorena garancija u vezi sa registarskim tablicama, a danas da oni zapravo nisu imali nikakvo pisano uverenje Roberta Kupera ili evropske strane – optužio je Samardžić srpskog pregovarača sa Prištinom.

Samardžić je naveo da će se korak po korak, kao i za registarske tablice, otkrivati istina i o ostalim tačkama tog sporazuma.

– Međutim, potrebno je skrenuti pažnju da je Odbor za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije raspravljao o tom pitanju, i svi članovi Odbora, pa čak i predstavnici Stefanovićeve Demokratske stranke, još prošle jeseni jasno su rekli da su dogovori o slobodi kretanja i registarskim tablicama zapravo uterivanje Srba u sistem Prištine – naglasio je Samardžić.

To je tada jasno rečeno, ali mediji, nažalost, to nisu pratili i nisu umeli tada da pokažu ono što je u Skupštini rečeno, ocenio je potpredsednik DSS-a.

Na martovskoj sednici Odbora za KiM održanoj nakon završetka osmomesečnih pregovora i nakon što je Vlada Srbije usvojila izveštaj, Borislav Stefanović je rekao da je Srbija „morala da pristane na pregovore u Briselu“ i da ono što je postignuto možda nije u skladu sa našim željama, ali jeste sa političkom realnošću.

Samardžić ga je tada pitao zašto je uopšte prihvatio temu predstavljanja Prištine kada je to bilo regulisano Rezolucijom 1244.

– Nisu oni bili bez predstavljanja. Sve vreme oni su imali svoje predstavljanje, dakle Unmik Kosovo. Unmik potpisuje te sporazume i Unmik je na tim sastancima gde albanski predstavnici mogu da govore – rekao je Samardžić na sednici Odbora održanoj 29. marta.

Stefanović je bio napadnut i od poslanika sa Kosova i Metohije uključujući i poslanika DS Dragišu Đokovića, koji su ga optužili da ih je ostavio bez dokumenata Republike Srbije.

Predsednik Odbora Ljubomir Kragović optužio je Stefanovića za izdaju.

– Na koga se vi to žalite nama ovde. Pa to je bila vaša priča da radite jedan uzaludan posao. Kažete zloupotreba od strane Albanaca je bilo i biće ih i dalje, a mi ćemo se boriti protiv toga. To je isto kada šaljete u Haški tribunal. Idite na sud, pa pokažite da ste nevini. Kažete niko nas ne poštuje. Pa neće niko da poštuje izdajnika. Izdajnik je za jednokratnu upotrebu – rekao je Kragović.

Izvor: akademediasrbija

 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: