Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Vimer: Kosovo je američki nosač aviona na zemlji

Datum objave: ponedeljak, 25 februara, 2019
Objavljeno u Srbija 1999
Veličina slova: A- A+

Ugledni njemački političar Vili Vimer izjavio je da je Kosovo kao država bilo planirano još od kraja osamdesetih godina /20. vijeka/ i da je “njegova jedina svrha da bude američki nosač aviona na zemlji”.

Vili Vimer
Vili Vimer

“Od agresivnog rata protiv SRJ 1999. godine, NATO predvođen SAD, nije prestao sa sukobima. Ratna koalicija u Vašingtonu vodi konstantnu borbu protiv predsjednika Donalda Trampa jer im je želja da se nastavi s ratovima, a glavna meta je Evropa”, rekao je Vimer za beogradske “Večernje novosti”.

Ovaj bivši njemački poslanik, nekadašnji državni sekretar i potpredsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, ocijenio je da je eventualna ponuda Srbiji da uđe u EU, ako prizna lažnu državu Kosovo, nastavak rata protiv Srbije.

“Ovaj zahtjev je čudan. Njime se nastavlja rat protiv Srbije koji je morao biti zaustavljen prije invazije na vašu zemlju”, rekao je Vimer.

On je istakao da je rat protiv Jugoslavije bio ilegalan i da se za “rješenje konflikta mora insistirati na izvornoj Rezoluciji 1244 SB UN, onako kako je napisana 1999. godine.

Vimer je upozorio da postoji realna opasnost da se novi rat vodi u Evropi i da će, ako dođe do sukoba sa Rusijom svi biti žrtve.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top