Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

VIDOVIĆ: NEKA TOMPSON ODUSTANE OD POZDRAVA „ZA DOM SPREMNI!“

Javni pravobranilac Lora Vidović pozvala je Marka Perkovića Tompsona da izbaci ustaški pozdrav „Za dom spremni!“ iz svoje pjesme i upozorila da hrvatska policija ne podnosi prekršajne prijave zbog isticanja ustaških simbola.

(Foto Tanjug/Instagram)

Ona je za riječki „Novi list“ istakla da relativizovanje zločina Nezavisne Države Hrvatske narušava osnovne vrijednosti hrvatskog Ustava, a izostanak reagovanja otvara prostor mržnji.

Vidovićeva navodi da policija prvo podnese prekršajnu prijavu, a prvostepeni sud donese oslobađajuću presudu, na koju se policija ne žali, pa tako postane pravosnažna.

U istoj situaciji sljedeće godine, ako neko bude istakao ustaške simbole, a policija ne podnese optužni prijedlog zato što je prvostepeni sud lani donio oslobađajuću presudu, to će značiti da se ovi simboli polako legalizuju.

Osim Tompsona, Vidovićeva podsjeća na postrojavanje HOS-ove jedinice u Splitu i ustaške pozdrave i simbole.

Ona je pozvala Tompsona da odustane od ustaškog pozdrava u svojoj pjesmi „Bojna Čavoglave“, jer je suprotan Ustavu i pravnom poretku Hrvatske.

Marku Perkoviću Tompsonu onemogućeno je da nastupa van granica Hrvatske, ne računajuću kantone u Federaciji BiH sa hrvatskom većinom, zbog isticanja ustaških simbola i promovisanja ustaških parola.

U Hrvatskoj je jedan od najpopularnijih pjevača, bez obzira na svoj pozitivan odnos prema ustaškim vremenima.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Zurof: Tompson na dočeku, legitimitet fašističkim pogledima

Modrić i Tompson pjevali o „lošoj 1945“ godini

Odzvonili ustašovanju – kvart Otakring pokrivaju specijalci

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: