Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

VELIMIROVIĆ: NASTAVAK AKTIVNOSTI NA PRIKUPLjANjU NOVIH DOKAZA

srna

BANjALUKA, 4. MAJA /SRNA/ – Republički centar za istraživanje ratnih zločina i MUP Republike Srpske nastaviće aktivnosti na prikupljanju novih dokaza i podrške pravosudnim institucijama, kako bi se konačno procesuirali svi ratni zločini počinjeni nad Srbima i pripadnicima JNA prije 20 godina u BiH, izjavio je direktor ovog centra Janko Velimirović.

„Nove dokaze o počinjenim ratnim zločinima nad Srbima i pripadnicima JNA u `Dobrovoljačkoj`, `Tuzlanskoj koloni` i mnogim drugim mjestima dostavićemo na uvid Tužilaštvu BiH i Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine Srbije“, rekao je Velimirović Srni.

Komentarišući ponašanje medija u Federaciji BiH /FBiH/ tokom jučerašnjeg obilježavanja 20. godišnjice stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, Velimirović je rekao da je u FBiH ponovo na sceni podrška jednostranom tumačenju prelomnih događaja na početku maja 1992. godine.

„Mediji u Federaciji BiH prenose tumačenja ljudi koji su izvršili zločine u Sarajevu 2. i 3. maja 1992. godine“, istakao je Velimirović.

Velimirović je naveo da mediji u FBiH na ovaj način vrše dodatni pritisak na Tužilaštvo BiH, koje se nalazi u delikatnoj fazi rješavanja pritužbi MUP-a Republike Srpske i porodica oštećenih na odluku bivšeg stranog tužioca Džuda Romana o obustavljanju istrage u predmetu „Dobrovoljačka“.

„Davanjem medijskog prostora u Federaciji BiH direktnim učesnicima napada na kolonu JNA `Zelenim beretkama` i `Patriotskoj ligi` nastoji se održati iskrivljena slika o tom događaju i počinjenom ratnom zločinu“, istakao je Velimirović.

Velimirović je rekao da je posebno zabrinjavajuće reagovanje Ejupa Ganića u „Dnevnom avazu“ na događaje u Dobrovoljačkoj, koji na sve moguće načine pokušava da skrene pažnju sa svoje i uloge Stjepana Kljujića u tim prelomnim događajima.

Mirnom šetnjom sa bijelim ružama i upaljenim svijećama nekadašnjom Dobrovoljačkom ulicom u Sarajevu, praćene uvredama i psovkama bivših pripadnika `Zelenih beretki` i građana, porodice pobijenih vojnika JNA odale su juče poštu za 42 mladića koje su 2. i 3.maja 1992.godine ubili pripadnici bivše Armije BiH.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: