Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Veliko interesovanje za vojne škole: Sedam kandidata na jedno mesto

Na ovogodišnjim konkursima za vojne škole na 295 mesta u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA, Srednjoj stručnoj vojnoj školi i Vojnoj gimnaziji prijavilo se ukupno 2079 kandidata

1210_620x0BEOGRAD – Na ovogodišnjim konkursima za vojne škole na 295 mesta u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA, Srednjoj stručnoj vojnoj školi i Vojnoj gimnaziji prijavilo se ukupno 2079 kandidata ili sedam na jedno mesto, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vojna akademija je u ovoj godini primiti 90 novih kadeta i za ovu vojnu školu prijavilo se 606 kandidata što predstavlja gotovo sedam kandidata na jedno slobodno mesto, dok je za 25 mesta na Medicinskom fakultetu stiglo je 180 prijava, što je više od sedam kandidata na jedno slobodno mesto.

Odziv kandidata za Srednju stručnu vojnu školu je povećan u odnosu na predhodnu godinu za gotovo dva kandidata na jedno mesto. Za novih 60 đaka Srednje stručne vojne škole prijavilo se ukupno 237 kandidata.

Vojna gimnazija, tradicionalno od svih vojnih škola beleži najveće interesovanje i ove godine na jedno slobodno mesto konkurisalo je gotovo devet kandidata ili ukupno 1056 prijava. Kao i poslednje dve godine, na konkurs za Vojnu gimnaziju javio se pođednak broj devojčica i dečaka.

Najveće interesovaje za vojne škole je u južnoj Srbiji, gde je Regionalni centar Ministarstva odbrane u Nišu registrovao gotovo 600 prijava.

Konkursi za vojne škole trajali su od 15. februara do 31. marta.

Večernje NOVOSTI

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: