fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Prenosimo: Vekićeva deklaracija o ljudskim pravima

Ivan Vekić
Ivan Vekić

Nekim bi ljudima trebalo zabraniti da se izražavaju kao Hrvati. To ćemo, ako Bog da zdravlja i napraviti, kao što ćemo vratiti smrtnu kaznu i uvesti vojnu obvezu. Netko mora baciti kamen da se ova žabokrečina zaljulja – poručio je to na skupu u Osijeku Ivan Vekić, ratni ministar unutarnjih poslova i predsjednik notorne desničarske stranke Hrvatska straža Uzdajući se, dakle, ponajprije u zdravlje – čemu ne pribraja i ono duševno – diskriminatorskom je retorikom, u stilu Josepha Goebbelsa, pozvao na mobilizaciju hrvatske desnice, u kojoj vidi posljednju priliku da se sačuvaju nacionalni interesi, jer je Hrvatska, reče on, nakon svakog rata sve manja. Ivan Vekić je zavapio da se „mala Hrvatska“ prodaje i predaje (misleći valjda na generale i ostale odgovorne za ratne zločine), ogorčen je na uvozne španjolske lubenice, kredite u švicarskim francima, muka mu je što radnici rade 12 ili 14 sati dnevno, pa je poručio i da Drinu treba označiti kao tektonsku provaliju između dva svijeta, jer dok se to ne napravi, kaniti se treba priča o prijateljstvu i uzlaznoj liniji odnosa sa Srbima.
Ratni ministar, koji je početkom ove godine u Osijeku ispitan za ratne zločine na području Vukovara i koji je istodobno stao u obranu ratnog zločinca Tomislava Merčepa, otkrio je kakav bi program za parlamentarne izbore trebala prezentirati ujedinjena desnica. Uz malo zdravlja, dakle, zapovijedao bi Vekić desnicom na dobrobit svih građana, samo bi bilo zgodno da im otkrije predviđa li smrtna kazna intravenozno, električno ili olovno umiranje.

Izvor: SNV NOVOSTI

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: