Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vasiljković: Postupak montiran iz šovinističkih pobuda

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, izjavio je jutros u završnoj riječi na suđenju za ratne zločine pred Županijskim sudom u Splitu da je nevin i da je cijeli postupak protiv njega montiran iz šovinističkih pobuda.

Kapetan Dragan
Kapetan Dragan Foto: Vesti

„Ovo nema veze sa ratnim zločinom. Ovo je opresivni fašistički progon nad Srbima“, rekao je Vasiljković.

Nakon opomene sudije Damira Romca da ne vrijeđa, Vasiljković je ocijenio da ovog procesa ne bi bilo kada ne bi bilo fašizacije u Hrvatskoj.

On je naveo da je prva tačka optužnice, koja se odnosi na zlostavljanje zarobljenika u Kninu, smijurija, prenose hrvatski mediji.

„Ratni zločin pre rata. Meni je to nejasno, a i pravnicima. Nikada nisam imao nikakve veze sa zatvorom, niti kontakt sa zatvorenicima. Te njihove priče ne mogu se ničim potvrditi“, rekao je Vasiljković.

On nije želio da komentariše drugu tačku optužnice koja ga tereti za smrt dva hrvatska vojnika, čiji identitet nije poznat.

„Čovek vam je dao tri izjave koje veze s vezom nemaju. To su takve budalaštine. Tog čoveka u životu nisam video, a ja sam na osnovu njegovog iskaza 12 godina u zatvoru. Nigde toga u praksi zapadnog sveta nema. I Alojzije Stepinac bio je u kućnom pritvoru. Ukrali ste mi 12 godina života, a novi dokaz je za malu decu“, rekao je Vasiljković.

Govoreći o trećoj tački optužnice da je komandovao napadom JNA na Glinu, Vasiljković je rekao da je veća šansa da je komandovao Antom Gotovinom nego JNA.

„Pa JNA me mrzila više nego vas. Ja sam Glinu napustio 27. juna u 14.00 časova, a crkva je srušena 30. septembra. Komično je to što piše. Ispod svakog nivoa. Skandalozno“, rekao je Vasiljković.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Kapetan Dragan: Svjedoci potvrdili da nisam kriv! | Jadovno …

Svedok Pero i Kapetan Dragan | Jadovno 1941.

Pobijene laži o Kapetanu | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: