Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

УЗЕЛАЦ: РЕТОРИКА ХДЗ-а ВРАЋА СЕ НА ТУЂМАНОВУ СТРАТЕГИЈУ – ХРВАТСКЕ БЕЗ СРБА

slobodan uzelac-1dfa8dd1“Гледаjући и слушаjући ову ХДЗ-ову изборну реторику, стичем доjам као да се ето опет нађосмо на почетку, дакле на Туђмановоj стратегиjи Хрватске без Срба. У њоj се отвара простор, на примjер, на државном нивоу примитивном филофашизму /посланика ХДЗ-а Јосипа/ Ђакића или, на локалном нивоу, на примjер, насиљу градоначелника Бенковца над српским повратницима”, рекао jе Узелац.

Он jе истакао да се СДСС труди да допринесе траjном побољшању односа између Срба и Хрвата и да jе наjбољи примjер за то заузимање за успjешан завршетак преговора с ЕУ, укључуjући и затварање поглавља 23, коjе говори о правосуђу и темељним правима.

“Заузимали смо се за то, иако смо знали да ниjе направљено све што jе требало и све што се могло. Увjерен сам да при томе нисмо погриjешили. Али, сада jе дошао тренутак да ми и сами одрадимо своj посао. И за то нам ваљда данас не треба надгледање споља, али ако то сами не направимо, немоjмо се чудити неповjерењу из ЕУ у чиjе окриље желимо ући”, рекао jе Узелац за риjечки “Нови лист”.

Он jе навео да сада инсистира да Управни суд Хрватске укине своj апсолутно неприхватљиви закључак из 2007. године, према коjему све странке пред тим судом коjе су се нашле у иностранству , а овдjе jе претежно риjеч о избjеглицама, губе спорове само зато што у Хрватскоj нису именовале опуномоћенике.

Узелац jе рекао да СДСС ни на коjи начин ниjе уцjењивао ХДЗ своjим гласовима у Сабору и да jе склопио коалициони споразум у коjему осим општих ствари значаjних за све грађане Хрватске постоjе и оне коjе су посебно важне Србима у Хрватскоj.

В.Ч.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/logo_rtrs_blue.gif

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: