fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

UTVRDITI TAČAN BROJ SRPSKIH ŽRTAVA

ivica_dacic

BEOGRAD, (SRNA) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je jasno da je cilj NATO bombardovanja Srbije 1999. godine bilo stvaranje nezavisne države Kosovo i istakao da je obaveza države da u najskorije vrijeme utvrdi tačan broj poginulih tokom tromjesečnog bombardovanja.

„Srbi nikada nisu prebrojali žrtve nijednog rata, od balkanskih, preko dva svetska, a posebno poslednjeg građanskog rata na Balkanu“, rekao je Dačić u bazi specijalne policijske jedinice SAJ, gdje položio vijenac poginulim pripadnicima te jedince.

On je rekao da se srpski narod uvijek klonio mogućnost da prebrojavanjem svojih žrtava ne povrijedi nacionalne osejćaje drugih, dok su za to vrijeme drugi precizno znali kolko je njihovih stradalo i često su time manipulisali.

Dačić je rekao da je tokom NATO napada poginulo 2.500 ljudi i više od 1.000 pripadnika policije i vojske.

On je rekao da je podsjećanje na žrtve posebno važno danas, kada se urušava svjetski pravni poredak i daje podrška onima koji pokušavaju da naprave nekakvu „kvazi državu na krvi drugih“.

Dačić je rekao da posebno vrijeđa što je intervencija 1999. godine bila nazvana „Milosrdni anđeo“, jer su anđeli nebeska i milosrdna bića.

„Da nije bilo `Milosrdnog anđela` Srbija bi bila bogatija za 2.500 ljudi“, rekao je Dačić.

Polaganju vijenca u bazi SAJ prisustvovali su i komandant jedinice Spasoje Vulević, direktor policije Milorad Veljović i drugi.

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: