Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

USKORO UDRUŽENjE POTOMAKA DOBROVOLjACA 1912 – 1918.

srna2.jpgSREBRENICA, 6. JUNA /SRNA/ – U Srebrenici će sutra biti održana Osnivačka skupština Udruženja potomaka i poštovalaca dobrovoljaca iz ratova vođenih od 1912. do 1918. godine. Jedan od inicijatora formiranja ovog udruženja Miloš Nikolić rekao je Srni da Inicijativni odbor za formiranje udruženja već dvije godine prikuplja podatake o potomcima, te da su se konačno stvorili uslovi da se održi osnivačka skupština i da udruženje počne da djeluje.

 

Nikolić, čiji je otac Drago učestvovao u proboju Solunskog fronta, rekao je da je iz bivšeg srebreničkog sreza, koji je obuhvatao opštine Srebrenicu, Skelane, Fakoviće, Bratunac i Kravicu, bilo više od 595 srpskih dobrovoljaca.

 

Prema njegovim riječima, ovo udruženje treba da njeguje tradiciju i sjećanje na učesnike oslobodilačkih ratova, prikuplja istorijsku građu, obilježava značajne istorijske datume i organizuje posjete spomen obilježjima i vodi brigu o njihovom održavanju, obnovi i uređenju.

 

Udruženje će provoditi i druge aktivnosti u skladu sa programom i Statutom udruženja, a planirana je saradnja sa srodnim udruženjima iz drugih sredina, sa kojima će zajednički raditi na realizaciji programskih ciljeva.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: