fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

USKORO MIRNI PROTESTI ISPRED KANCELARIJA EU I AMERIČKE AMBASADE

Nikola Puzigaća

Nikola Puzigaća

Članovi Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH nezadovoljni su odnosom EU prema problemu višegodišnjeg zastoja u rješavanju statusnih prava Srba u Hrvatskoj, zbog čega će uskoro održati mirne proteste ispred kancelarija EU, američke Ambasade i hrvatskog Konzulata u Banjaluci, najavio je predsjednik ovog udruženja Nikola Puzigaća.

„Nezadovoljni smo odnosom EU prema rješavanju naših statusnih prava u Hrvatskoj, koja se, prije svega, odnose na radna, penziona, stanarska, imovinska i prava na privatizaciju“, rekao je Puzigaća Srni.

Puzigaća je istakao da je EU trebalo kroz razgovore sa Hrvatskom, kao članicom EU, da nađe načine da se riješe statusna prava Srba u Hrvatskoj, a ne da se proglašava nenadležnom, kao što je to uradila u vezi sa ćirilicom u Hrvatskoj.

U pismu ovom udruženju iz kabineta komesara EU za zapošljavanje, socijalna pitanja i tržište rada Mariane Tisen se napominje da Evropska komisija nije nadležna da djeluje u oblasti socijalne zaštite građana BiH koji su prije rata radili u Hrvatskoj jer to, kako navode, nije predmet zakonodavstva EU, već autonomno bilateralno pitanje Hrvatske i BiH.

Evropsko zakonodavstvo ne ograničava mogućnost država članica da organizuju svoj plan socijalne zaštite i na zakonodavstvu svake države članice je da postavi uslove pod kojima su beneficije iz oblasti socijalne zaštite garantovane, dodaje se u pismu.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

PUZIGAĆA: MIRNI PROTESTI U ŽENEVI 10. DECEMBRA …

puzigaća : hrvatska da ukine diskriminatorske zakone

kolektivna aplikacija evropskom sudu za ljudska prava

IMOVINU POKLANjAJU ANGELI MERKEL I BARAKU OBAMI …

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: