fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Uručena 23 posthumna odlikovanja

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević uručio je danas u Istočnom Sarajevu 23 posthumna odlikovanja Medalja zasluga za narod porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala i Višegrada.

Foto: SRNA

Dragičević je izjavio novinarima da je do danas posthumno uručeno 1.740 odlikovanja, a za ovu godinu su planirana 174.

„Kada neko da život za Republiku Srpsku, onda nema ništa normalnije nego da se na ovaj način odužimo poginulim borcima i njihovim porodicama“, rekao je Dragičević.

On je naveo da se u Srpskoj radi na rješavanju socijalnih, materijalnih i statusnih problema boraca i da je najveći uspjeh postignut u rješavanju stambenih problema porodica poginulih boraca.

Dragičević je najavio da će Vlada Republike Srpske donijeti dopunu odluke kako bi porodice koje iz nekog razloga nisu do sada podnijele zahtjev za rješavanje stambenog problema, mogle da to učine sada.

„U toku je i akcija da u svim javnim preduzećima budu zaposleni članovi porodica poginulih boraca. Prošle godine je bilo 3.600 djece iz ove kategorije stanovnika koja nisu bila zaposlena, a sada je taj broj smaljen na 900“, rekao je Dragičević.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu Mile Kuljanin je izgubio oca Rajka i brata Slobodana koji su poginuli na konjičkom ratištu.

„U ime porodica poginulih boraca opštine Višegrad zahvaljujem se predsjedniku Republike Srpske. Sada vidimo da ove porodice nisu zaboravljene i da još neko misli na nas“, izjavio je Kuljanin.

Poginuli borci Vojske Republike Srpske odlikovani su na inicijativu Boračke organizacije Republike Srpske i Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Dragičević je Medalje zasluga za narod uručio porodicama poginulih boraca u Administrativnom centru Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Posthumno odlikovano osam boraca iz Stare Hercegovine

Porodicama uručene povelje o posthumnom odlikovanju 23 policajca

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: