Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Upustvo vernima povodom popisa stanovništva u aprilu 2011. godine

Datum objave: utorak, 22 marta, 2011
Veličina slova: A- A+

Popis stanovništva

Povodom predstojećeg popisa stanovništva u Regionu, koji je zakazan za mesec april tekuće godine Gospodnje 2011., obraćamo se svim našim vernicima, pripadnicima srpskog naroda i srpske zajednice, da se slobodno i bez straha odazovu predstojećem popisu stanovništva, izjašnjavajući se na njemu kao Srbi pravoslavne vere.

Popis stanovništva se spominje i u Svetom Pismu, upravo u vreme Rođenja Gospoda Isusa Hrista, pokazujući da smo mi ljudi sa zemlje i zemaljski, a da je jedino Gospod Hristos sa neba (Jevr. 12, 25), Koji je iz ljubavi došao na zemlju da spase svet (Jn. 12, 47).

Odazivajući se na ovaj popis stanovništva, mi verujući izvršavamo zapovest Hristovu da caru dajemo carevo, a Božije Bogu (Mt. 22, 21). Time pokazujemo da poštujemo zakone države u kojoj živimo, ali da prvenstveno brinemo o spasenju svoje duše, živeći u ljubavi prema Bogu i bližnjima.

U tom smislu, još jednom vas sve pozivamo, da se odazovete predstojećem popisu stanovništva, čime ćete ostvariti svoja osnovna ljudska prava i slobode, i na taj način očuvati svoj verski, kulturni i nacionalni identitet, koji je zagarantovan i članovima 9. i 14. Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.

 

Sa blagoslovom,

Predsednik Svetog Arhijerejskog Sinoda

AEM i Patrijarh srpski Irinej

Izvor: SVEŠTENA EPISKOPIJA GORNjOKARLOVAČKA

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top