fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

UPOS: Povratka Srba u Bukovicu i Kotare nema zbog – Srba?

Udruženje za povratak Srba ( UPOS ) na područje Ravnih Kotara i Bukovice u saopštenju za javnost ukazuje kako već godinama pokušava animirati srpske predstavnike u Hrvatskoj i Državu da se učini više za povratak srpskog stanovništva.

Svakodnevno se u emisijima spominje pad broja stanovnika iz godine u godinu, a ništa se ne čini da se vrate oni koji su otišli nakon operacije “Oluja”. Srbi koji se nisu uspeli vratiti, a višestruko ih je više od onih koji su se vratili, podigli bi ljudski potencijal i popunili prazan prostor države, te stvarali nove vrednosti, kako su to i činili vekovima pre, navodi se u saopštenju.

 Dodaju kako je “tužno da Država nema interesa za povratak Srba, a najžalosnije je što interesa za povratak Srba nema ni Milorad Pupovac, kojeg nazivaju takozvanim predstavnikom srpske zajednice u Hrvatskoj. On pred svake izbore obećava projekte, sredstva i sve moguće i nemoguće, ali kad izbori prođu više ga nema. Sredstva koja gospodin Pupovac dobija od Vlade RH ne koristi za revitalizaciju čak ni svoje rodne Bukovice i Ravnih Kotara, a kamoli ostatka krajeva gde su živeli Srbi, smatraju u spomenutom udruženju te navode.

Kako su poslali pismo predsednici Republike, u kojem taksativno govore o problemima koje zastupaju. Narod je ogorčen na celi sistem ali najviše na lažna obećanja Milorada Pupovca i zloupotrebu srpskog naroda za svoj položaj u društvu, navodi se između ostalog u saopštenju UPOS-a, koje je potpisao predsednik Gligorije Rnjak.

Izvor: Srpski narodni forum

Vezane vijesti:

Srbi u novoj vlasti – dekor demokracije | Jadovno 1941.

Brige su nam svima iste | Jadovno 1941.

Opstanak na izvoru Cetine

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: