Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Unaprijed osuđen

Glas Rusije

MOSKVA, 30. MAJA (SRNA) – Problem Srbije jeste što tribunal u Hagu, EU i SAD ne žele suočavanje Ratka Mladića sa zločinom u Srebrenici, nego njegovu unaprijed pripremljenu osudu u kontekstu političkog tumačenja tog zločina – navodi “Glas Rusije.”

U Srbiji vlada medijska evroeuforija povodom hapšenja generala Ratka Mladića, koja je u stvari bijeg od realnosti da će priznanje albanske državnosti na Kosovu i Metohiji biti nastavak politike ucjena čiji je Mladić bio samo dio – navodi se u komentaru i ocjenjuje da je “neumjerena evroeuforija medija i priprema plebsa na izručenje Ratka Mladića potpuno oprečna atmosferi koja je vladala u Hrvatskoj, kada su njeni generali hapšeni i suđeni”.

Glas Rusije navodi da je Mladić “autentičan oficir i vojnik, za razliku od ljudi kriminalne i plaćeničke prošlosti, kao što je Ante Gotovina, koji su tek u hrvatskoj vojsci stekli oficirski čin i indulgenciju starih grijehova”.

U komentaru se navodi da u “izlaganjima ogromne većine analitičara kroz osuđujuće tonove upućene generalu Mladiću provejava evrooptimizam bez pokrića”, te da je “popagandna meta prazan stomak građana, koji nakon nebrojenih i neispunjenih obećanja sada imaju novo svjetlo na kraju tunela: u izgledu je nešto malo bolja volja EU”.

“Samo država bez dostojanstva može medijski da seiri nad sudbinom generala svoje vojske. Ne bi trebalo to da čini iz najmanje dva razloga: moralnog i praktičnog. Sa moralne strane, Srbija i Republika Srpska dužne su da Ratku Mladiću obezbijede odbranu u Hagu i dužne su da ga podrže, kao svog građanina i oficira” – navodi “Glas Rusije”.

U tekstu se upozorava da će “u praktičnom smislu, hapšenje i ekspresna osuda Ratka Mladića za genocid otvoriti vrata nasilnoj reviziji Parisko-dejtonskog mirovnog ugovora i značiće početak nestajanja Republike Srpske”.

“Kada Žoze Manuel Barozo kaže da Hašim Tači ima pravo na pretpostavku nevinosti, a Tači ipak ima bitno drugačiju profesionalnu karijeru od Mladića, niko od srpskih evroentuzijasta ne pita zašto srpski general ne uživa isto pravo” – navodi “Glas Rusije”.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: