fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Ухапшен Јосип Бољковац

srna

Први министар унутрашњих послова Хрватске Јосип Бољаковац ухапшен jе jутрос у Карловцу због основане сумње да jе починио ратни злочин против цивилног становишта у Дугоj Реси у маjу 1945. године.

Осим Бољковца, истрага се годинама води и против некадашњег предсjедника Хрватске Владе и jедног од оснивача ХДЗ-а Јосипа Манолића и Раде Булата.

Манолић, Бољковац и Булат сумњиче се за низ масовних и поjединачних убистава у коjима су и они лично учествовали, односно терете се по личноj и командноj одговорности за низ ратних злочина коjе су починиле партизанске jединице, те припадници таjне полициjе Озна, преносе хрватски медиjи.

Манолић jе краjем Другог свjетског рата био шеф Озне у Бjеловару, а Бољковац у Карловцу, док jе Булат био jедан од главних партизанских команданата у сjеверозападноj Хрватскоj.

Полициjа jе обавила много информативних разговора, прикупила документациjу, а проучавани су и резултати ископавања поjединих масовних гробница, између осталог у шуми Луг краj Бjеловара и Јазовке на Жумберку.

Извор: срна

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: