fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Ulicu nazvati po generalu Slavku Lisici

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/Boracka_organizacija_Brod.jpg

Boračka organizacija opštine Brod zatražiće od lokalne uprave da sadašnja Stadionska ulica bude nazvana po generalu Vojske Republike Srpske Slavku Lisici, kojeg građani smatraju najzaslužnijim za oslobođenje ove opštine u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na sjednici Skupštine ove organizacije delegati su bili jednoglasni u stavu da bude pokrenuta ova inicijativa.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Brod Zoran Vidić rekao je da je organizacija ove godine imala niz aktivnosti na terenu i da u radu ima podršku lokalne zajednice.

„Redovno smo obilježavali značajne datume i održavali pomen parastose. Osim toga, nastojali smo da pomognemo da boračke kategorije lakše ostvare prava koja im pripadaju, počev od stambenog zbrinjavanja, liječenja, obezbjeđivanja stipendija i udžbenika djeci poginulih boraca, posredovanje u nabavci zimnice“, kaže Vidić.

On je naveo da je opštinska Boračka organizacija ove godine, uz pomoć opštine, za izgradnju spomen-obilježja obezbijedila 10.000 KM.

Vidić je podsjetio da je preduzeće „Borac-Brod“, koje je osnovala Boračka organizacija i zapošljava 22 radnika, na konkursu za izbor poslodavca godine za lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj osvojilo nagradu kao najbolje u kategoriji srednjih društava.

On je dodao da su borci iz Broda tokom katastrofalnih poplava u više navrata organizovali prikupljanje pomoći u hrani, odjeći, ali i stočnoj hrani, koju su isporučili stanovništvu Bijeljine i Šamca, te da su učestvovali u akciji darivanja krvi.

Delegati su na jučerašnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije jednoglasno podržali Izvještaj o radu za 2014. godinu i Program rada za 2015. godinu.

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

OTKRIVEN SPOMENIK GENERALU SLAVKU LISICI – Jadovno …

obilježena godišnjica oslobođenja opštine … – Jadovno 1941.

OBILjEŽENO 20 GODINA OD OPERACIJE … – Jadovno 1941.

21 godina od napada na Kupres – Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: