fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

UKINUT PRITIVOR OPTUŽENOM ZA ZLOČINE NAD SRBIMA

Sud_BiHSARAJEVO, 26. APRILA /SRNA/ – Sud BiH ukinuo je pritvor Besimu Muderizoviću, optuženom za zločine nad srpskim civilima u kasarni „Viktor Bubanj“ u Sarajevu.

Muderizoviću su izrečene mjere zabrane, među kojima i kućni pritvor i zabrana sastajanje sa svjedocima navedenim u optužnici i ostalim osobama koje imaju bilo kakva saznanja o ovom predmetu.

U saopštenju iz Suda BiH navodi se da izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca.

Odluka je donesena na prijedlog odbrane Muderizovića.

Suđenje Muderizoviću, Ramizu Avdoviću i Iliuanu-Nikolau Vintili, optuženima za zločine u kasarni „Viktor Bubanj“ u Sarajevu, počelo je 22. marta čitanjem optužnice i uvodnim riječima Tužilaštva BiH i odbrana.

Prema navodima optužnice, Muderizović, Avdović i Vintila su od kraja juna do kraja novembra 1992. godine, kao članovi udruženog zločinačkog poduhvata, učestvovali u uspostavljanju i održavanju sistema zlostavljanja civila srpske nacionalnosti.

U optužnici se navodi da su u kasarni „Viktor Bubanj“ u Sarajevu zatočeni civili srpske nacionalnosti bili podvrgnuti namjernom nanošenju snažnog tjelesnog ili duševnog bola, te prisiljavanja na rad.

Muderizović je bio komandir vojnog zatvora u kasarni „Viktor Bubanj“ i zamjenik upravnika na petom spratu Okružnog zatvora u Sarajevu, Avdović komandir straže u ovim objektima, a Vintila kuvar i stražar u nekadašnjoj kasarni.

Muderizović je bio u pritvoru od oktobra ove godine, kao i Avdović, dok se Vintila brani sa slobode.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: