Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

UKINITE PENZIJE USTAŠAMA!

Efraim Zurof

Efraim Zurof

Centar “Simon Vizental”, koji se bavi traganjem za preživjelim nacistima i njihovim saradnicima, zatražio je od Hrvatske da ukine penzije ustaškim ratnim zločincima.

U pismu koje potpisuje Efraim Zurof, direktor Centra, navodi se da su zakonom usvojenim u jesen 1993. godine nagrađeni članovi ustaškog pokreta koji je počinio brojne zločine.

“Imajući u vidu grozne zločine koje su počinile ustaše za vrijeme NDH, vjerujemo da je takva politika pogrešna i protivna principima Republike Hrvatske i teška uvreda ustaškim žrtvama, njihovim porodicama i svim Hrvatima sa smislom za moral i integritet”, navodi Zurof.

U pismu premijeru Zoranu Milanoviću Centar “Simon Vizental” zahtijeva preduzimanje hitnih mjera kako bi se promijenila takva politika.

Na taj način građani bi bili pošteđeni sramote nagrađivanja onih koji su bili među najgorim i najokrutnijim počiniocima zločina u Drugom svjetskom ratu – navodi Centar “Simon Vizental”.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

ZUROF: Mise Paveliću – jednom od najvećih masovnih ubica …

Zurof: Proglašenje Stepinca za sveca užasna greška …

Zurof: Evropa žmuri i na fašizam Hrvata – Jadovno 1941.

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: