fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

UHAPSITI TAČIJA GDJE GOD SE NALAZIO

Terorista Hašim Tači okružen pripadnicima zločinačke OVK

Terorista Hašim Tači okružen pripadnicima zločinačke OVK


Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji saopštilo je da porodice srpskih žrtava traže hapšenje nekadašnjeg komandanta takozvane OVK Hašima Tačija bilo gdje da se nađe.

„Porodice žrtava po svaku cenu i cenu sopstvenih života traže da država Srbija konačno zatraži hapšenje Tačija bilo gde se nalazio u Briselu, Beču, Vašingtonu, Prištini“, navodi se u otvorenim pismu premijeru, ministrima pravde i policije Srbije, kao i Tužilaštvu Srbije za ratne zločine.

Porodice žrtava podsjećaju se da je Tači pravosnažno osuđen na 10 godina zatvora zbog zločina počinjenog 1993. godine kada su ubijena trojica i ranjeno četvoro policajaca na pružnom prelazu Glogovac u Drenici.

U pismu se dodaje da su, osim Tačija, za sve otmice i ubistva 2.500 civila, vojnika i policajaca 1998, 1999, 2000…godine na Kosovu i Metohiji odgovorni i Ramuš Haradinaj, Agim Čeku i Fatmir Ljimaj.

Porodice žrtava su upitale srpske organe zašto su upozoravali Tačija da će biti uhapšen ako dođe u Beograd.

„Porodice srpskih žrtava pitaju da li je moguće da zločinac Tači, kome je mesto u Hagu, svakodnevno izjavljuje da će Kosovo tužiti Srbiju za genocid i tražiti ratnu odštetu i time dodatno ubija i omaložava srpske žrtve“, navodi se u tekstu.

U pismu se ističe da je albanske zločince zaštitio i albanski parlament u Prištini time što je vođe terorističke OVK-a postavio na „državne funkcije“ i time onemogućio njihovo hapšenje.

„Mi porodice srpskih žrtava tražimo pravdu, kao što su je ostvarile porodice žrtava drugih nacionalnosti“, ističu u ovom udruženju.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

VLAST PRIMA ZLOČINCA TAČIJA – Jadovno 1941.
VUČIĆ DA JAVNO ZATRAŽI OSLOBAĐANjE … – Jadovno 1941.

Molitveni pomen zaklanih na žrtvenom polju … – Jadovno 1941.

zabraniti rad organizacije koja je pozvala tačija u beograd

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: