fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ugrožen život srpskom povratniku

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/tomislav_hercegovac.jpg

ZVORNIK – Tomislav Hercegovac (64), Srbin povratnik u Busovaču u Federaciji Bosne i Hercegovine, pretučen je prošle sedmice u ovom gradu.
Njegovc brat Ratko, koji živi u Zvorniku, kaže za „Novosti“ da je Tomislav u kritičnom stanju.
“Moj brat se vratio u svoj stan u Busovači, gdje živi sam od penzije. Majka koja živi sa mnom je, inače, u stalnom telefonskom kontaktu sa njim, a pošto se nije javljao dva dana kontaktirali smo s policijom. U policiji su provjeravali šta je sa Tomislavom, ali nisu imali informacija“, priča Ratko.
Tek kada su iz bolnice u Zenici javili da se kod njih nalazi starija osoba, premlaćena i u teškom stanju saznali smo gdje je i šta je bilo sa njim.
Drugi brat je otišao u Busovaču i saznao da je Tomislav bio tri dana bez svijesti.
“Brat ga je prebacio u bolnicu u Vitez, ali se njegovo stanje pogoršalo i ne znamo da li će, uopšte, moći da se oporavi. Ja nemam novca da odem odmah kod njega, ali planiram da to učinim što prije. Saznao sam da su oni koji su pretukli moga brata otkriveni i nadam se da će biti kažnjeni srazmerno nedelu koji su počinili“, kaže Ratko.
On je sazano da su huligani, po svemu sudeći Hrvati, Tomislava pretukli u parku blizu stana, ubacili ga u vozilo, odvezli u muslimanski dio kako bi na njih prebacili krivicu.
“Na svu sreću, naišao je slučajni prolaznik koji je vidio Tomislava i prevezao ga do bolnice u Zenicu. Tomislav je živio povučeno, nikog nije dirao, a pretukli su zbog novca, ali i zato što je Srbin“, dodao je Ratko.
Odlazi
U porodici smatraju da će Tomislav, ukoliko preživi, imati trajne posljedice, do te mjere da neće moći da se stara o sebi. Njegovi rođaci kažu da je sada najvažnije da se Tomislav oporavi od povreda koje je zadobio, a da sigurno neće ostati u Busovači.

 

Izvor: NEZAVISNE NOVINE

 

Vezane vijesti:

Plaški: Umre 40, rodi se jedan – Jadovno 1941.

UVREDLjIVI GRAFITI PROTIV SRBA – Jadovno 1941.

4. Problem oduzetog stanarskog prava izbjeglih Srba iz Republike 

REALAN STRAH ZA OPSTANAK SRBA U HRVATSKOJ – Jadovno 

 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: