fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Udbinska sela na meti nasilnih pljačkaša

policija_hr.jpg

Kako kažu stanovnici Komića, sela iz okolice Udbine već neko vrijeme obilaze trojica nasilnika koji napadaju starije seljane i pljačkaju im imovinu. Meta posljednjeg napada bili su Milan Ugarković (75) i njegov sin Jovan (47) iz Komića, sela oko 15 kilometara udaljenog od Udbine. Dok policija traži razbojnike, malobrojni stanovnici tog sela boje se novih napada.

Dok su Ugarkovići 21. maja, u pet sati ujutro, počinjali svoje svakodnevne poslove na imanju, iz zasjede su ih napala dvojica mladića, a čini se da je treći čekao u automobilu, kojim su kasnije pobjegli. Milanu Ugarkoviću slomljena je lijeva ruka, dok je njegovom sinu razbijena glava.

„Drvenim kolcem izudarali su nas po tijelu, vezali nas, prijetili nožem. Otac mi nosi gips, ja imam šavove po glavi. Imamo svu medicinsku dokumentaciju o zadobivenim povredama od brutalnog premlaćivanja. Kuću su nam ispreturali, porazbijali stvari. Na kraju su nas svezane i krvave zaključali u kuću i pobjegli sa 700 eura. Nisu bili čak ni maskirani. Poznao bih ih među milion ljudi. Nekako sam se uspio odvezati i otići do prvog komšije pozvati policiju“, ispričao nam je Jovan Ugarković o napadu koji je unio strah u Komiće.

Dok policija traži razbojnike, stanovnici tog sela, u kojem živi i 15 nemoćnih staraca, boje se novih napada.

„Otkako sam se vratio prije 14 godina, nitko me dosad nije poprijeko pogledao. Živimo skromno i gledamo svoja posla. Nikome nismo ni krivi ni dužni. Nadamo se da će policija uskoro otkriti o kome se radi, jer ovdje poslije mračne noći dan ne donosi mir i spokoj“, kaže Jovan Ugarković.

AUTOR: Paulina Arbutina

 

 

Izvor: SNV

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: