fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Učenje srpskog jezika u inostranstvu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova u narednih trideset dana sprovode online istraživanje koje predstavlja početak niza aktivnosti u procesu unapređenja učenja srpskog jezika i ćiriličkog pisma u inostranstvu. Upitnici će biti dostupni do kraja aprila 2015. godine.

Kreirana su dva upitnika,  namenjena različitim ispitanicima, pa vas molimo da odaberete onaj koji odgovara vašim potrebama i planovima. Upitnici  se nalaze na portalu eUprave Republike Srbije, a možete ih preuzeti na dole postavljenim linkovima.

UPITNIK ZA ŠKOLE je namenjen školama, organizacijama, udruženjima, neformalnim grupama i pojedincima,koji organizuju bilo kakav oblik nastave srpskog jezika u inostranstvu. Podaci će biti korišćeni za podršku razvoju komunikacije Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu sa ciljem sticanja uvida u potrebe organizatora nastave i pružanja podrške nastavnom procesu.

 

 UPITNIK ZA ŠKOLE

 

UPITNIK ZA RODITELjE  je namenjen građanima srpskog porekla koji žive u inostranstvu i žele da njihova deca uče srpski jezik u okviru dopunske nastave koju organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Cilj Upitnika jeste sagledavanje potrebe za organizovanjem ovakvog oblika obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje rada škola u inostranstvu i uređenje mreže škola u kojima se nastava realizuje. Podaci će biti korišćeni samo za potrebe Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za obaveštavanje roditelja o organizaciji ove nastave.

 

UPITNIK ZA RODITELjE

 

Izvor: Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Vezane vijesti:

PROBLEMI SRBA U REGIONU NEDOVOLjNO PRISUTNI U …

SASTANAK S UDRUŽENjIMA IZ HRVATSKE I RS – Jadovno 1941.

Mladi Srbi u Narodnoj skupštini – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: