Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

UBRZATI PROCES ZAKONSKOG REGULISANjA

Bozica_Zivkovic_Rajilic-0de87e84 (1)Predstavnice Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske dogovorile su se sa predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem da se ubrza proces donošenja zakonskog akta koji će regulisati položaj ove kategorije.

Predsjednik Udruženja Božica Živković Rajilić rekla je da je na sastanku dogovoreno da se u ovom procesu aktiviraju i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, Vlada i Narodna skupština, i da svako da doprinos da se takvo zakonsko rješenje donese.

Ona je upozorila na činjenicu da ni 20 godina od okončanja rata Republika Srpska jedina u regionu nema zakonski okvir koji bi regulisao položaj žena koje su tokom sukoba preživjele fizičku i psihičku torturu i silovanje.

“Imali smo mogućnost da do 2007. godine djelimično ostvarimo svoja prava, ali to nije ono što mi tražimo, zbog čega smo se prije dvije godine i organizovali kao udruženje”, rekla je Rajilićeva.

Ona je dodala da je Udruženje u navedenom periodu imalo razumijevanje institucija Republike Srpske, ali da nema status udruženja od javnog interesa, što predstavlja veliku teškoću i za finansiranje, okupljanje i iznošenje zahtjeva.

Komentarišući sastanak udruženja proisteklih iz prethodnog rata sa predstavnicima Republike Srpske u parlamentu BiH u vezi sa smjenom predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefika Džaferovića, Rajilićeva je rekla da bi voljela da svi srpski predstavnici nastupaju jedinstveno, a da onaj ko je kriv odgovara.

“Najlošija stvar koja nam se može dogoditi jeste da se Srbi između sebe dijele”, upozorila je Rajilićeva.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

RAJILIĆ: RASVIJETLITI UBISTVA … – Jadovno 1941.

KOJIĆ: NAREDBA HVO-a O SEKSUALNOM ZLOSTAVLjANjU …

CILj – STATUS UDRUŽENjA OD REPUBLIČKOG … – Jadovno 1941.

sutra o podršci ženama žrtvama seksualnog … – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: