Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KRČMAR: U POTOČARIMA SAHRANjIVANI POBIJENI SRBI?

goran krcmar

Krčmar ističe da poslije otkrića da su leševi sarajevskih Srba godinama nakon rata skrivani u mrtvačnici bolnice na Koševu, odakle su tek 2003. godine prevezeni i pokopani na groblju u Visokom, niko ne smije da tvrdi da odatle nisu prebačeni u Potočare, piše „Pres RS“.

„RS odavno tvrdi da su na groblju u Visokom sahranjivani sarajevski Srbi koji se vode kao nestali, što je na kraju i potvrđeno. Pošto je dokazano da su u Potočarima sahranjivani i oni koji nemaju nikakve veze sa zločinom u Srebrenici i koji su stradali ili pomrli mnogo prije jula 1995. godine, moguće je da su u Potočarima sahranjivani i Srbi“, smatra Krčmar.

Prema njegovimriječima, u Bi H je potrebno uspostaviti centralnu evidenciju nestalih, kako bi se došlo do preciznih podataka o svim žrtvama, pa i srebreničkim.

„RS traži 1 774 nestala i očekujemo od Federacije BiH da precizno kaže koliko nestalih traže. U ovom trenutku oni barataju podatkom od osam do 13 hiljada nestalih, što je nedopustivo i opasno“, dodao je Krčmar.

On je naglasio da Institutu za nestala lica BiH ne odgovara istina i da zbog toga koči proces traženja nestalih Srba.

„Šef Kancelarije Instituta u Bihaću je Mujo Begić, koji je cijeli rat proveo u kasarni u tom gradu u kojoj je tek prije desetak dana otkrivena masovna grobnica pobijenih Srba. On se ne može braniti da to nije znao. Proces traženja nestalih Srba se ometa, za zločine nad Srbima niko ne odgovara i što je najgore na kraju se zločinci aboliraju, kao u slučaju Karaja Kamena bin Alija, poznatijeg kao Abu Hamza“, zaključio je Krčmar.

Izvor: rtrs_blue.gif

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: