Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

U petak sjećanje na 18 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju

Datum objave: sreda, 22 marta, 2017
Objavljeno u Srbija 1999
Veličina slova: A- A+

Udruženje boraca ratova od 1990. godine Crne Gore obilježiće u petak, 24. marta, 18 godina od početka agresije NATO-a na SR Jugoslaviju /SRJ/ u znak sjećanja na pripadnike Vojske Jugoslavije, koji su poginuli braneći svoju domovinu.

Dejstvo PVO-a Vojske Jugoslavije iznad Beograda 1999
Dejstvo PVO-a Vojske Jugoslavije iznad
Beograda 1999

Sjećanje na ovaj događaj biće organizovano u Podgorici, Danilovgradu, Nikšiću, Mojkovcu, Beranama i Andrijevici.

“U petak u 11.00 časova, delegacije Udruženja položiće cvijeće na spomenike borcima iz 90-ih u kasarnama Vojske Crne Gore u Podgorici i Danilovgradu, na Trgu vojvode Šaka Petrovića u Nikšiću, na Trgu serdara Janka Vukotića u Mojkovcu, na platou pored zgrade Opštine Berane i Spomen parku Knjaževac u Andrijevici”, navodi se u saopštenju Udruženja.

Udruženje će obilježiti 18 godina od dana agresije NATO-a u znak sjećanja na pripadnike Oružanih snaga Jugoslavije “koji su poginuli braneći svoju domovinu, slobodu i vojničku čast u bezumnom bombardovanju sa namjernim ubijanjem civila, trovanjem životne sredine i razaranjem svega što je u funkciji života”.

“U bombardovanju civilnih objekata, škola, bolnica, medijskih kuća, vozova, izbjegličkih kolona, fabrika, energetskih postrojenja, mostova, pale su i brojne civilne žrtve među kojima su i djeca i odrasli civili iz Murina i Podgorice”, navodi predsjednik Udruženja Radan Nikolić.

U saopštenju se dodaje da Udruženje neće ni po koju cijenu stati uz njihove ubice, već će nastaviti sa otporom međunarodnom nasilju čiji je simbol NATO, a u ovoj godini će objaviti i spomen-knjigu borcima iz Crne Gore palim u ratovima 1991/1999. godine.

Udruženje neće oprostiti zločinački poduhvat 19. država na čelu sa SAD i Njemačkom započet 24. marta 1999. godine, koje su sijanjem bombi, među kojima su bile i one zabranjene, promovisale politiku imperijalističkog intervencionizma.

Udruženje podsjeća da je u herojskom otporu udruženim snagama NATO-a, albanskih terorista i oružanih snaga Albanije, poginulo preko 1000 pripadnika Oružanih snaga SRJ, od kojih su 46 iz Crne Gore.

“Na dan agresije NATO- a na SRJ Udruženje poručuje da je vrijeme za novu Evropu, odnosno da odu administracije koje su proizvodile ratove i doprinosile nasilju nad drugima. Kako one Evropske, Američke, tako i domaće”, navodi Nikolić.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Pjer Anri Binel: Robijao sam zbog Srbije i opet bih učinio isto!

KAKO SAM ODLOŽIO AGRESIJU | Jadovno 1941.

Neko je izgovorio – ovo su fašisti, zločinci… | Jadovno 1941.

SJEĆANjE NA DAN POČETKA AGRESIJE NATO-a NA SR …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top