Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

U Nemačkoj i Švedskoj migranti-muslimani skandiraju „Postreljajmo sve Jevreje!“

Datum objave: nedelja, 24 decembra, 2017
Veličina slova: A- A+

Piše: Viktorija NIKIFOROVA

NEMCI nerado priznaju da se u njihovu zemlju vratio – antisemitizam.

U vladi Angele Merkel već pomišljaju da uvedu funkciju opunomoćenika za taj problem jer se uveliko pojavljuju parole tipa: „Postreljajmo sve Jevreje!“.

U decembru su evropski muslimani priredili celu seriju velikih demonstracija protiv odluke Donalda Trampa da prizna Jerusalim za prestonicu Izraela. Bili su to antiizraelski protesti koji su pretili da se izrode u pogrome protiv evropskih Jevreja.

Ovakve stvari se obično nazivaju „antisemitizmom“, mada su i Arapi – koji su u ovim antiizraelskim demonstracijama bili glavni – takođe Semiti.

Slično je bilo i u drugim evropskim zemljama.

U švedskom gradu Malmeu, muslimani su takođe skandirali „Streljaćemo sve Jevreje!“. U Getenburgu su bacali petarde na tamošnju sinagogu.

Demonstranti su u Berlinu učesnicima proizraelskog mitinga oduzeli zastave Izraela i odmah ih spalili.

Na Fejsbuk-stranici nemačke vlade istovremeno su se pojavile hiljade judofobskih komentara. Tako je Murat iz Frankfurta napisao: „Cionizam je zlo, a Holokaust – laž“.

Emre iz Pletenburga priznao: „Čeznemo za Adolfom. On je od samog početka znao da su Jevreji prljavci“.

Propalestinski protesti bili su i do Trampovog poteza sa Jerusalimom. Održani su u Berlinu, Frankfurtu, Kaselu, Dortmundu… Čule su se i parole: „Otrujmo Izrael gasom!“ i „Jevreji, vi ste zveri!“.

Bilo je i otvorenih pogromaških poziva, a niko od demonstranata nije bio ni priveden. U zemlji u kojoj političare i novinare čak i antisemitske aluzije mogu koštati karijere.

Najezda migranata je radikalizovala muslimanske dijaspore po evropskim zemljama.

Nemački učitelji već opominju da se jevrejska deca maltretiraju u nemačkim školama u kojima su muslimani većina.

Poslednjih godina je među učenicima u Nemačkoj najveća uvreda postalo: „Ti si Jevrej!“.

Predsednik Saveta Jevreja Nemačke Josif Šuster već je javno rekao: „Ne savetujem nikome da nosi kipu ili Davidovu zvezdu na ulici. Pokazati da si Jevrej, često znači navući sebi na glavu ceo talas verbalnog i fizičkog nasilja“.

Povodom svega ovoga počele su političke razmirice i među samim Nemcima.

Imajući u vidu da nemački levičari ne ustaju protiv muslimanskog antisemitizma šef policijskog sindikata Nemačke, Rajer Vendt, izjavio je: „Nemački levičari bore se isključivo protiv nemačkih antisemita“.

Nije ništa bolje ni u Francuskoj.

Jevrejska porodica iz departmana Sen-Sen-Deni jedne večeri je otkrila da su joj izbušene sve gume na automobilu, a da na kući piše „Jevreji“ i „Izrael“. Posle dve nedelje – kuća joj je bila opljačkana. Obratila se policiji, koja je njenim članovima saopštila: „To je ponovni napad – to je opasno. Odlazite“.

U gradiću Bondi, u istom departmanu, broj onih koji slave Jom-kipur sveo se sa 800 na 400. Razlog: u Bondi se doselilo mnogo Arapa i Afrikanaca, pa Jevreji bukvalno beže.

Francusku je za poslednjih 10 godina napustilo više od 40.000 Jevreja.

Uvođenje funkcije ombudsmana za antisemitizam podržao je i nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer. A ministar pravde Hejko Mas posavetovao je da lekcije o Holokaustu postanu „važan deo integrisanja migranata“.

(Fakti)

Izvor: VIDOVDAN
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top