fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

U Nemačkoj i Švedskoj migranti-muslimani skandiraju „Postreljajmo sve Jevreje!“

Piše: Viktorija NIKIFOROVA

NEMCI nerado priznaju da se u njihovu zemlju vratio – antisemitizam.

U vladi Angele Merkel već pomišljaju da uvedu funkciju opunomoćenika za taj problem jer se uveliko pojavljuju parole tipa: „Postreljajmo sve Jevreje!“.

U decembru su evropski muslimani priredili celu seriju velikih demonstracija protiv odluke Donalda Trampa da prizna Jerusalim za prestonicu Izraela. Bili su to antiizraelski protesti koji su pretili da se izrode u pogrome protiv evropskih Jevreja.

Ovakve stvari se obično nazivaju „antisemitizmom“, mada su i Arapi – koji su u ovim antiizraelskim demonstracijama bili glavni – takođe Semiti.

Slično je bilo i u drugim evropskim zemljama.

U švedskom gradu Malmeu, muslimani su takođe skandirali „Streljaćemo sve Jevreje!“. U Getenburgu su bacali petarde na tamošnju sinagogu.

Demonstranti su u Berlinu učesnicima proizraelskog mitinga oduzeli zastave Izraela i odmah ih spalili.

Na Fejsbuk-stranici nemačke vlade istovremeno su se pojavile hiljade judofobskih komentara. Tako je Murat iz Frankfurta napisao: „Cionizam je zlo, a Holokaust – laž“.

Emre iz Pletenburga priznao: „Čeznemo za Adolfom. On je od samog početka znao da su Jevreji prljavci“.

Propalestinski protesti bili su i do Trampovog poteza sa Jerusalimom. Održani su u Berlinu, Frankfurtu, Kaselu, Dortmundu… Čule su se i parole: „Otrujmo Izrael gasom!“ i „Jevreji, vi ste zveri!“.

Bilo je i otvorenih pogromaških poziva, a niko od demonstranata nije bio ni priveden. U zemlji u kojoj političare i novinare čak i antisemitske aluzije mogu koštati karijere.

Najezda migranata je radikalizovala muslimanske dijaspore po evropskim zemljama.

Nemački učitelji već opominju da se jevrejska deca maltretiraju u nemačkim školama u kojima su muslimani većina.

Poslednjih godina je među učenicima u Nemačkoj najveća uvreda postalo: „Ti si Jevrej!“.

Predsednik Saveta Jevreja Nemačke Josif Šuster već je javno rekao: „Ne savetujem nikome da nosi kipu ili Davidovu zvezdu na ulici. Pokazati da si Jevrej, često znači navući sebi na glavu ceo talas verbalnog i fizičkog nasilja“.

Povodom svega ovoga počele su političke razmirice i među samim Nemcima.

Imajući u vidu da nemački levičari ne ustaju protiv muslimanskog antisemitizma šef policijskog sindikata Nemačke, Rajer Vendt, izjavio je: „Nemački levičari bore se isključivo protiv nemačkih antisemita“.

Nije ništa bolje ni u Francuskoj.

Jevrejska porodica iz departmana Sen-Sen-Deni jedne večeri je otkrila da su joj izbušene sve gume na automobilu, a da na kući piše „Jevreji“ i „Izrael“. Posle dve nedelje – kuća joj je bila opljačkana. Obratila se policiji, koja je njenim članovima saopštila: „To je ponovni napad – to je opasno. Odlazite“.

U gradiću Bondi, u istom departmanu, broj onih koji slave Jom-kipur sveo se sa 800 na 400. Razlog: u Bondi se doselilo mnogo Arapa i Afrikanaca, pa Jevreji bukvalno beže.

Francusku je za poslednjih 10 godina napustilo više od 40.000 Jevreja.

Uvođenje funkcije ombudsmana za antisemitizam podržao je i nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer. A ministar pravde Hejko Mas posavetovao je da lekcije o Holokaustu postanu „važan deo integrisanja migranata“.

(Fakti)

Izvor: VIDOVDAN

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: