fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

U martu useljenje boračkih porodica u novoizgrađene stanove na Adi (VIDEO)

Izgradnjom stanova u naselju Ada trebalo bi da budu zbrinute sve porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida sa konačne rang-liste grada Banjaluka, a po posebnom programu stambenog zbrinjavanja Vlade Republike Srpske.

O ovome su razgovarali ministar rada i boračko invalidske zaštite Milenko Savanović i gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Novoizgrađeni stanovi na Adi   Foto:RTRS
Novoizgrađeni stanovi na Adi   Foto:RTRS

Izgradnju 142 stana koja će u toku marta biti dodjeljena ovim kategorijama, sa 4,4 miliona maraka finansirala je Vlada Republike Srpske. Grad Banjaluka obezbijedio je lokaciju, tehničku dokumentaciju i priključke na infrastrukturnu mrežu. U planu je izgradnja još četiri nova objekta za oko 280 porodica poginulih boraca i RVI.

U izgradnju objekata uloženo je 5,5 miliona maraka. Prilagođeni su potrebama korisnika, naročito ratnih vojnih invalida.

Završena je i uredba koja će omogućiti stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, a koja nisu obuhvaćena programom stambenog zbrinjavanja 2008-2015. godine.

Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijest:

ZA STAMBENO ZBRINjAVANjE PORODICA POGINULIH BORACA 253.000 KM

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: