fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

U Crnoj Gori Nemanjin grad Turska tvrđava

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/ribnica-putokaz.jpg

Ovih dana je nadležno ministarstvo saobraćaja, postavilo u Staroj Varoši putokaz na kojem piše: “Tvrđava Ribnica ( ostaci TURSKE TVRĐAVE iz 15.Vijeka, iznad ušća Ribnice u Moraču)“!?

 

 

Funkcija znakova na putevima, u gradovima i različitim lokalitetima, jeste da putnika namjernika obavijesti o mjestu na kome se nalazi i lokalitetu koji želi da posjeti. Podgorica je drevni grad i ima razloga da se obilježe mnoge njene istorijske znamenitosti. Međutim, niko nema pravo da krivotvori istorijske činjenice i daje pogrešne informacije neupućenom posjetiocu Glavnoga grada Crne Gore, Podgorice.

Pomenuti putokaz, čiji sadržaj smo citirali, usmjerava posjetioca ka nepoznatom lokalitetu, jer nije riječ o nikakvoj turskoj tvrđavi iz 15. vijeka, već o Nemanjinom gradu.

Nevješti falsifikator je ipak napravio krupan previd, navodeći da je riječ o tvrđavi Ribnici, a istovremeno i o turskoj tvrđavi.

Nije riječ o tvrđavi, već o gradu Ribnici, u kom je rođen rodonačelnik svetorodne loze Nemanjića, veliki župan Nemanja, otac Svetoga Save, a u monaštvu narečeni Sveti Simeon Mirotočivi.

Dukljanska „istoriografija“ tvrdi da je Nemanja okupator Crne Gore, iako je rođen upravo na ušću Ribnice u Moraču, 1114. godine.Gotovo 4 vijeka prije pomena imena Crne Gore. Kako tek može biti govora o turskoj tvrđavi, kad su Turci došli na ove prostore nekoliko vjekova kasnije? Mogli su samo od Nemanjinog grada praviti vojno utvrđenje, kojim se dukljani više ponose nego ranim srednjovjekovnim gradom, u kome je rođen rodonačelnik Crne Gore.

I ovo je jedan od razloga zašto se srpski glas mora čuti i u Parlamentu Crne Gore, jer su se oni, koji se lažno predstavljaju kao zaštitnici srpskih interesa, prijavili u novi SDP, pod imenom Demokratski front, kako bi pomogli dukljanskim falsifikatorima u zatiranju srpskog identiteta u Crnoj Gori.

 

Izvor: FRONTAL.ORG

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: