fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

TUŽILAŠTVO ZA RATNE ZLOČINE KRIVAC ŠTO ŽRTVE NISU DOČEKALE PRAVDU

Tužilaštvo za ratne zločine

Tužilaštvo za ratne zločine


Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu optužilo je Tužilaštvo Srbije za ratne zločine, na čijem je čelu Vladimir Vukčević, da je pored Haškog tribunala isključivi krivac što srpske žrtve i njihove porodice nisu dočekale pravdu.

„Zašto od ruke pravde otrgoste slovenačke, hrvatske, muslimanske, albanske zločince? Zašto ignorišete 55 ubijenih, nenaoružanih vojnika JNA. Zašto zloupotrebljavate srebreničke žrtve? Da li to radite ciljano da biste ostali i dalje na istom položaju? Zašto niste tražili odgovornost albanskih zločinaca i vođa terorističke UČK?“, pitaju iz ovog udruženja.

U saopštenju se navodi da Vukčevićeva izjava da je „negiranje genocida u Srebrenici nemoralno“ kod porodica srpskih žrtava nameće pitanje koliko je on moralan.

Udruženje u otvorenom pismu zahtijeva da im Vukčević objasni definiciju genocida i pita ga zašto se ne bavi srpskim žrtvama i zločinima počinjenim nad Srbima.

U pismu upućenom Vukčeviću porodice pitaju i koliko je dokazano ubijeno muslimana u Srebrenici i da li su ubijeni žene, djeca i starci ili oni koji su nosili oružje i vodili krvave borbe.

„Da li su u broju ubijenih obuhvaćeni i muslimani ubijeni od ruke (ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici) Nasera Orića“, pitaju porodice.

Članovi Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji poručili su da će od Vlade Srbije tražiti razrješenje i odgovornost svih tužilaca Tužilaštva za ratne zločine, pa i Vukčevićevo.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

DOKAZI O RATNIM ZLOČINIMA U MAGACINIMA TUŽILAŠTVA

na usaglašenom spisku 1.606 nestalih na teritoriji hrvatske

Izdvojeno Savićević: Vukčević i Vekarić su izdajice i …

Više nema tjeralica za Hrvate – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: