Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

TUŽBA ZBOG VRIJEĐANjA PORODICA POGINULIH

nedeljko_mitrovic

BANjALUKA, 5. MAJA /SRNA/ – Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srske podnijeće iduće sedmice Kantonalnom sudu u Sarajevu tužbu protiv NN lica zbog uvreda koje su u Sarajevu uputili porodicama poginulih vojnika prilikom obilježavanja 20 godina od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici.

„Za nas je neprihvatljivo vrijeđanje porodica stradalih vojnika JNA, kao i činjenica da pripadnici Kantonalnog MUP-a nisu ništa preduzeli da to na vrijeme spriječe, zabranom okupljanja bošnjačkih udruženja na obližnjem mostu Drvenija“, rekao je Srni predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović.

Mitrović je rekao da ova organizacija nikada neće odustati od zahtjeva za postavljanje spomen-ploče stradalim Srbima i vojnicima JNA u „Dobrovoljačkoj“, „Tuzlanskoj koloni“, „Kazanima“, kasarni „Viktor Bubanj“ i svim ostalim srpskim stratištima u Federaciji BiH.

„Nikada nećemo odustati od procesuiranja ratnih zločina nad Srbima u BiH i izvođenja pred lice pravde najodgovornijih vojnih i političkih zvaničnika bivše Republike BiH“, zaključio je Mitrović.

Članovi porodica vojnika JNA stradalih u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kao i oni koji su preživjeli zločin prije 20 godina, te zvaničnici Republike Srpske i lokalnih vlasti mirno su se okupili u četvrtak, 3. maja, u Sarajevu kako bi odali počast pripadnicima JNA stradalim u Dobrovoljačkoj ulici, ali ih je nadomak tog mjesta grupa ljudi dočekala zvižducima, psovkama i uvredama.

Ne obazirući se na bol porodica stradalih u Dobrovoljačkoj ulici, bivši muslimanski vojnici okupljeni kraj mosta „Drvenija“ psovali su, između ostalog „četničku majku“, „srpsku majku“, te „nerođenu srpsku djecu“.

Skup u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici uredno je najavljen kantonalnim vlastima, za razliku od okupljanja na obližnjem mostu „Drvenija“.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: