fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Tour de “Za dom spremni” i u Splitu (VIDEO)

Pripadnici HOS-a su u Splitu u nekoliko navrata uzvikivali “Za dom spremni”. Skup je organizovan povodom godišnjice osnivanja jedinice “Rafael vitez Boban”. Taj datum podudara se sa danom osnivanja Nezavisne države Hrvatske 1941. godine

Skup je počeo intoniranjem himne i pozdravom “Hvaljen Isus i Marija” nakon čega su HOS-ovci položili vence na spomeniku poginulim pripadnicima. Mahali su zastavom na kojoj piše “Jasenovac – Za dom spremni”.

“Ovo je rođendan HOS-ovaca. Drago mi je što poštujete ovo”, rekao je nekadašnji zapvednik jedinice Marko Skejo, prenosi hrvatski portal Indeks.

HOS-ovci su ponovo u nekoliko navrata uzvikivali “Za dom spremni”.

Skup je organizovan na godišnjicu osnivanja jedinice HOS “Rafeal vitez Boban”. Datum osnivanja ove jedinice podudara se sa danom osnivanja NDH.

Rafael Ranko Boban bio je jedan od komandanta zloglasne ustaške “Crne legije”.

I prošle godine su u Splitu uzvikivali “Za dom spremni” zbog čega je policija najavila istragu.

Skandal je pre tri godine izazvao tadašnji SDP-ov gradonačelnik Splita Ivo Baldasar koji se pojavio na obeležavanju godišnjice HOS-a, a prema njegovim rečima to je hteo i prošle godine da učini ali su ga sprečile obaveze. Prošle godine se na ovom događaju pojavio i Željko Glasnović.

Izvor: Srpski narodni forum

Vezane vijesti:

Postrojavanje na dan osnivanja NDX

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: