fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Tompson i „Za dom spremni“: dokle?

asm.jpgKako sad stvari stoje fašistički pozdrav vratit će se u Evropu na mala vrata, pod skutima europskih integracija i hrvatskih ustanova koje problem godinama zataškavaju. Ali u velikom stilu – na  državni blagdan, iz tisuća grla – baš kao u vrijeme Hitlera i Poglavnika.

24. srpnja 2008 hrvatski mladi antifašisti, židovske i srpske udruge podnijele su kaznenu prijavu protiv Marka Perkovića Tompsona zbog upotrebe službenog pozdrava NDH „Za dom – spremni!“ na početku pjesme „Bojna Čavoglave“.

Akcija nije urodila plodom, kao ni potonji optužni prijedlog, ni policijska prijava, ni prosvjedi Efraima Zurofa, Anti-Defamation Lige ( Anti-Defamation League )i drugih.

Tompson je 5. avgusta 2012 istom pjesmom i istim pozdravom započeo veliki koncert povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, pred publikom koja je prema procjenama policije brojala 70,000 ljudi.

Kako je to izgledalo možete vidjeti na našem videu: http://srb.am/FascismEU

 


Do sljedeće proslave, Hrvatska će najvjerovatnije postati članica Evropske unije.

Kako sad stvari stoje fašistički pozdrav vratit će se u Evropu na mala vrata, pod skutima evropskih integracija i hrvatskih ustanova koje problem godinama zataškavaju. Ali u velikom stilu – na  „državni blagdan“, iz „tisuća grla“ – baš kao u vrijeme Hitlera i Poglavnika.

Želimo iskoristiti posljednju priliku pre no što se to dogodi.

Prošli put je odvjetništvo odbacilo prijavu uz obrazloženje da ne može utvrditi tko je izgovorio riječi. Ovaj put postoje snimci.

Sud u Kninu je presudio da „Za dom spremni“ nije ustaški pozdrav. Istoričari su objasnili da je isključivo ustaški.

Policija je suspendirala inspektora koji se usudio napisati prijavu. Nas ne mogu suspendirati.

Pozivamo medije i udruge da se ujedinjenim snagama izborimo za učinkovitu zabranu pozdrava koji je sramota za Hrvatsku, uvreda za žrtve fašizma i prijetnja za Evropu.

 

Izvor: MIPA 

 

Vezane vijesti:

 

Antisrbizam: Nekada mrzeli Jevreje, sada Srbe

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: