Tokom proteklog rata nastradalo oko 31 000 Srba

Datum objave: ponedeljak, 23 januara, 2012
Objavljeno u Ostalo
Veličina slova: A- A+

milivoje-ivanisevic-1.jpg

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. vijeku Milovoje Ivanišević izjavio je da se sa stepenom pouzdanosti od 97-98 procenata može reći da je broj srpskih žrtava u BiH u proteklom ratu oko 31 000.

On je za “Ekstra magazin” rekao da je tokom rata više od 1.900 srpskih naselja napadano i etnički očišćeno na području Federacije BiH, te dodao da sve koje su napadali i koji su im pružali otpor Bošnjaci i njihovi sponzori podvode pod srpske

vojne žrtve, koje su imali pravo da pobiju.

“Zato je ironija da srpsko civilno groblje u Bratuncu neki nazivaju vojničkim, a bošnjačko vojničko groblje u Potočarima civilnim”, istakao je Ivanišević.

On je napomenuo da je u Sarajevu, prve godine rata, od aprila do decembra, ubijeno više Srba nego tokom vladavine Nezavisne Države Hrvatske Ante
Pavelića, dodavši da je, prema evidenciji Instituta, u Sarajevu ubijeno više od 8 400 Srba. Ivanišević je iznio i podatak da je u 20. vijeku ubijeno 1 389 720 Srba na području BiH, a među njima mnogo žena i djece.

Izvor: srna

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top