fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Tito poklanjao Kosmet Albancima još 1946. godine

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/Josip_Broz_Tito.jpg

Usvajanjem amandamana na Ustav SFRJ počelo je rasparčavanje Jugoslavije i odvajanje Kosova i Metohije od Srbije, a sve pod dirigentskom palicom Josipa Broza Tita!

(Napomena redakcije portala Jadovno.srb.: Ovaj prilog je prvi put objavljen na našem portalu 27. decembra 2014. godine.)

26. decembra 1968. godine u Saveznoj narodnoj skupštini usvojeni su amandmani na Ustav SFR Jugoslavije, kojima se širi autonomija pokrajina i one dobijaju status sličan republikama.
Pokrajine su dobile pokrajinski Ustavni zakon, čime je otvoren put gotovo potpuno samostalnoj zakonskoj, izvršnoj i sudskoj vlasti.

Sin naših naroda i narodnosti i doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito je još krajem 1946. godine “poklonio” Kosovo i Metohiju, kao i sve druge teritorije sa većinskim albanskim stanovništvom Albaniji i Enver Hodži!

Tito je, kada je o Kosovu reč, Asošijeted presu rekao sledeće: “Ukoliko komunisti dođu na vlast u Albaniji ono može biti pod ingerencijom Tirane“.

Albanski šef države Enver Hodža je uvek isticao da mu je maršal Tito krajem juna 1946. godine “lično obećao” da će Kosovo biti u sastavu Albanije, kao i drugi krajevi gde su Albanci većina, jer ih je voleo.
Ipak, ovim izjavama se nije baš pridavalo na važnosti, jer su odnosi Tirane i Beograda uvek bili “hod po žici”, pa i tada.

 

Izvor: Intermagazin.rs

 

Vezane vijesti:

Da li je Tito imao dogovor sa Pavelićem da  – Jadovno 1941.

Tito ubijao komuniste u Španiji – Jadovno 1941.

Tito namerno razbio SFRJ? – Jadovno 1941.

Tito ubijao komuniste u Španiji – Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: