Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Biblija srpskim vojnicima da ne bi činili ratne zločine

Poznati britanski list „Telegraf“ objavio je na svom sajtu tekst u kome se navodi da je pripadnicima vojske Srbije podeljeno nekoliko hiljada Biblija, kako bi ih one sprečile da u budućnosti čine ratne zločine.

Saša Milutinović
Saša Milutinović

– Izgled teksta na sajtu Telegrafa

U pomenutom tekstu navodi se kako je oko 4.000 ovih svetih knjiga hrišćanstva finansirano novcem britanskih vernika i kako bi njihovo čitanje trebalo da nauči vojnike da vole svoje bližnje.

List navodi i da su britanski vernici platili za ove Biblije kako bi sprečili srpske vojnike da čine ratne zločine u budućnosti, kako su to činili u prošlosti.

Potom „Telegraf“ podseća da se trenutno u Hagu sudi generalu Ratku Mladiću za ratne zločine tokom rata u Bosni, što on negira.

List još piše i da su Biblije srpskim vojnicima uručene preko Biblijskog društva Srbije, koje je inače počelo sa radom kao ispostava Britanskog biblijskog društva.

Pukovnik Saša Milutinović, načelnik Verske službe Vojske Srbije, rekao je da se nada da će vojnici naučiti osnove međunarodnog prava.

Ratko Mladić
Ratko Mladić

-„Telegraf“ podseća da se u Hagu za ratne zločine sudi generalu Ratku Mladiću

– Nadam se da nikad više neće biti ratnog zločina u Vojsci Srbije. Nadam se da će vojnici razviti osećaj kako da postupaju sa neprijateljem, i kako treba da ga poštuju. Nadam se da će naš moral biti poboljšan – rekao je Milutinović, a prenosi „Telegraf“.

– Počinili smo neke greške u prošlosti jer smo zaboravili na Bibliju. Njeni zakoni su bolji od međunarodnog prava jer su, ustvari, humanitarni zakoni. Trudimo se da kodekse iz Biblije primenjujemo u našem ponašanju i da se vratimo pravim vrednostima – ispričao je Milutinović.

Izvor: STANjE STVARI

 

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: