Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

“ТЕХНИЧКА ГРЕШКА” У ОБЈЕЛОДАЊИВАЊУ ДОКАЗНОГ МАТЕРИЈАЛА

Ratko-Mladic.jpgХАГ, (СРНА)- Тужилаштво Хашког трибунала данас jе саопштило да jе са обjелодањивањем материjала одбрани генерала Ратка Младића закаснило због “техничке грешке до коjе jе дошло приjе неколико година, приликом прављења базе података коjа садржи 100.000 докумената”.

Због те грешке, како се показало, Тужилаштво jе вjеровало да jе обjелоданило хиљаде докумената,коjих у ствари нема у бази података,наводи се у поднеску хашког тужилаштва.

 

Тужилаштво наводи да jе грешку у вези са обjелодањивањем први пут уочило краjем априла и почетком маjа ове године, о чему jе обавиjестило претресно виjеће и одбрану.

 

Током додатних истрага базе података утврђено jе постоjање “ограниченог броjа додатних грешака”, наводи се у поднеску.

 

Тужилаштво jе навело да остаjе при ставу да се не противи разумном одлагању суђења како би се обезбиjедила правичност поступка, уз напомену да “техничка грешка има ограничени утицаj на могућност одбране генерала Младића да се припреми за доказни поступак”.

 

Тужиоци додаjу да грешке имаjу утицаjа на “нешто више од три одсто од обjелодањеног материjала”.

 

Заступници одбране генерала Младића упозорили су у више наврата да нису спремни за суђење jер нису добили од Тужилаштва све материjале, тражећи одлагање почетка суђења наjприjе за три,а затим за шест мjесеци, али jе претресно виjеће те захтjеве одбацило.

 

Тужилаштво jе изниjело уводну риjеч 16.и 17. маjа, а на завршетку засjедањапретресно виjеће jе констатовало велику грешку у процесу обjелодањивања и на неодређено вриjеме одложило почетак доказног поступка,коjи jе претходно био заказан за 29.маj.

 

Одлуку о томе када ће суђење генералу Младићу бити настављено, претресно виjеће ће дониjети након што проциjени величину грешке у обjелодањивању доказног материjала.

 

 

Извор: срна

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: