Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Tatarević i Omazić osuđeni za ratni zločin nad Srbima

U Brčkom je izrečena nepravosnažna presuda za ratne zločine nad Srbima, za koje su osuđeni Asmir Atatervić i Armin Omazić. Tatarević je kažnjen na dvije, a Omazić na 18 mjeseci zatvora.

Tatarević i Omazić osuđeni za ratni zločin nad Srbima

Tatarević i Omazić osuđeni za ratni zločin nad Srbima

Osuđeni su zbog zločina koji su počinili na Srbima, tokom 1992-e godine u logorima u Gornjem Rahiću i Gornjem Zoviku. Tatarević je bio pratilac komadnata 108 brigade HVO-a, a Omazić, vojni policajac.

Vasiljko Todić preživio je iživljavanja Asmira Tatarevića u logorima za Srbe u Gornjem Rahiću i Gornjem Zoviku.

– Iživljao se nad nama u zarobljeništvu, pogotovo na meni. Ima ih dosta, koji su umrli a to su posljedice najviše Asmira Tatarevića, rekao je Vasiljko Todić.

Lazo Stjepanović, nakon zarobljavanja u Bukviku, septembra 1992. godine, kaže da su ga Armin Omazić i njegova gurpa saizvršitelja, mjesec i po dana, svake noći izvodili i premlaćivali, a preko dana, morao je da kopa rovove za tkz. Armiju R BiH.

– Psihički sam slomljen. Ova presuda za mene ne znači ništa, da je dobio doživotnu robiju, koliko sam ja pretrpio tamo, to je strahota, ističe Stjepanović.

Udruženja logoraša, porodica nestalih Srba u Brčkom, nakon izricanja nepravosnažne presude Tatareviću i Omaziću u nevjerici. Kažu zločin nad Srbima, pred BiH pravosuđem se isplati, jer za to ne postoji kazna.

– Ovo je još jedna bruka, ovog suda u koga ja, ni u snu, ne mogu, imati povjerenje. Ovo je bruka suda i ovih sudija, ja ne znam, kako ih nije sramota da primaju plate, naglasio je Jovan Pudić, predsjednik Udruženja porodica poginulih, Brčko.

Pripadnici tkz. Armije R BiH i 108. HVO brigade za Bosansku Posavinu 15. septembra 1992. godine u srpskom selu Bukvik i susjednim srpskim selima, ubili su 70 civila, a 2.514 Srba, zarobili i odveli u 22 logora.

Izvor: RADIO TELEVIZIJA REPUBLIKE SRPSKE

 

Vezane vijesti:

VIŠE IZVJEŠTAJA ZA RATNI ZLOČIN NAD SRBIMA …

IZOSTALO PROCESUIRANjE ZLOČINA NAD SRBIMA …

Optužnice za zločin nad Srbima u Kukavicama – Jadovno 1941.

Vlasti Srpske zatajile u rješavanju ratnih zločina – Jadovno …

Optužnica za zločine nad Srbima u Trnovu – Jadovno 1941.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: