Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Švajcarski političar osuđen zbog „negiranja genocida u Srebrenici“

Sud u Tićinu kaznio je švajcarskog političara Donatela Pođija zbog rasne diskriminacije, jer je „negirao genocid u Srebrenici“. Zbog toga će morati da plati kaznu od 6000 franaka i sudske troškove.

Donatelo Pođi
Donatelo Pođi

Navodi se da je Pođi prije četri godine objavio radove u kojima je „umanjuje broj žrtava genocida u Srebrenici“.

Pođi je na ovu presudu najavio žalbu. Smatra da nikoga nije uvrijedio, te da je iznio svoje mišljenje o događajima na osnovu postojećih činjenica.

Beogradske Večernje novosti pominju Pođija kao političara koji je ukazivo da je oko Srebrenice stradalo hiljade Srba, pretežno civila.

On je u novinama objavio tekst “Srebrenica – kako se zaista zbilo”, napisan na osnovu knjige Aleksandra Dorina i Zorana Jovanovića, i preporučio je svima, uključujući i neke eks-sudije, naglašavajući da se stvari nisu desile baš onako kako je neko pokušavao da ih predstavi. Takođe je tvrdio da su srpske žrtve nesporne, dok u vezi sa masakrom muslimana postoje brojni nepouzdani podaci.

– Istina o Srebrenici nije ni vjersko pitanje, ni pitanje interpretacije, već pitanje činjenica koje su sistematski zataškavali i cenzurisali muslimanski političari, zemlje članice NATO i zapadni mas-mediji – zaključuje Pođi, a prenose Novosti.

Švajcarska kažnjava svako negiranje genocida i sličnih zločina, a nakon haških presuda i Srebrenica se provukla na spisak istih. Očigledno je da se neutvrđeno činjenično stanje pokušava „armirati“ kao istina te sistemom verbalnog delikta onemogućiti bilo kakva ojektiva rasprava.

Podsjećanja radi, pomenuti istraživač zločina u Srebrenici Aleksandar Dorin bio je bukvalno kidnapovan od strane švajcarske policije i držan duže nego što predviđaju zakonske procedure, tako da ni najbliži srodnici nisu znali šta mu se desilo i gdje se nalazi.

Izvor: FRONTAL.srb

Vezane vijesti:

Švajcarci me utamničili zbog Srebrenice

EDVARD HERMAN: 20 ZAKLjUČAKA O SREBRENICI

Zorica Mitić: Pisma iz ne-prijateljske Norveške

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: