Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SUPROTSTAVITI SE HEROIZACIJI FAŠIZMA

Sergej_Baburin-eee01561Ruski političar Sergej Baburin ocijenio je da pokušaji krivotvorenja istorije, ishoda Prvog i Drugog svjetskog rata, kao i heroizacija neofašizma i neonacizma, predstavljaju veliku opasnost za Evropu i tome se moraju odlučno suprotstaviti svi koji žele mir, a posebno zemlje kao što su Srbija i Rusija koje su podnijele najveće žrtve za pobjedu nad fašizmom i nacizmom.

Baburin, nekadašnji potpredsjednik Ruske Dume, rekao je u razgovoru sa članovima nevladine organizacije “Beogradski forum za svijet ravnopravnih” da postoje oni koji danas ne žele mir u Evropi, ali da se oni ne nalaze u Moskvi, saopšteno je iz te organizacije.

“Rusija ne želi rat u Evropi, već smatra da je Evropi potreban mir, pravedni mir. Zagovornici rata postoje, ali ne u Rusiji. Evropa 2015. biće različita od Evrope i odnosa koje poznajemo”, smatra Baburin.

On je naglasio da duboko vjeruje u budućnost prijateljstva i ravnopravne saradnje Srbije i Rusije, podsjetivši da su kroz istoriju dijelile i dijele istu sudbinu, iste ciljeve nezavisnosti i ravnopravne saradnje.

“Produbljivanje ukupnih odnosa Srbije i Rusije je od velikog značaja kako za njihove interese, tako i za mir i stabilnost na našem kontinentu, za rješavanje svih otvorenih pitanja i problema, uključujući program statusa Kosova i Metohije”, poručio je Baburin.

U kratkom osvrtu na nedavni teroristički napad u Parizu, Baburin je konstatovao da je masakr novinara nedjeljnika “Šarli ebdo” velika tragedija, ali da od nje ne treba praviti pozorišne predstave, manipulacije i zloupotrebe za prikrivene političke ciljeve.

Govoreći o pobjedi Ciprasa u Grčkoj, Baburin je naglasio da je riječ o istorijskom uspjehu evroskeptika i onih političkih snaga koje se bore za uređenje Evrope na osnovama ravnopravnosti i poštovanja dostojanstva svih naroda.

“Ona je široko otvorila vrata promjenama koje su Evropi neophodne da bi sačuvala stabilnost i mogućnosti savladavanja duboke krize”, zaključio je Baburin.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

Petnaest godina Beogradskog foruma – Jadovno 1941.

Dan pobjede nad zlom – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: