fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SUDSKI PROCES OTKRIVA POZADINU RATA

Hag.jpg

HAG, 7. MARTA (SRNA) – Sudski proces protiv prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića otkriće pravu pozadinu o ratnim dešavanjima, posebno u Sarajevu, a od koje strahuje Haški tribunal, smatra Goran Petronijević, član Tima odbrane Karadžića.

Suština je, kaže Petronijević, da se razotkrije zločinački plan jednog dijela muslimanskog političkog rukovodstva, potpomognutog međunarodnim snagama, koji je imao strateški cilj da od Muslimana napravi žrtvu, ali žrtvujući Muslimane.

Petronijević ističe da su unakrsna ispitivanja pobila mnoge dosadašnje dokaze Tužilaštva i da je ubijeđen da će tim odbrane generala Ratka Mladića otići još dalje.

„Oni, koji su smišljali podvalu, isti kao oni koji stoje iza Tužilaštva. Zato Njemačka sada ne želi da sarađuje s nama, a Amerika se pravi nevešta. Kada odbrana dovede u razumnu sumnju određenu činjenicu, onda Tužilaštvo istog trenutka takav slučaj izbaci iz optužnice, jer se plaše da će se u nastavku pokazati ko je to učinio“, rekao je Petronijević za „Fokus“.

Nekadašnji načelnik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Manojlo Milovanović, jedan od svjedoka na suđenju Karadžiću, rekao je da VRS nije terorisala civile u Sarajevu i odbacio bilo kakvu povezanost Vojske sa zločinima počinjenim u BiH od 1992. do 1995. godine.

Direktor Centra za istraživanje ratnih zločina RS Janko Velimirović ocijenio je da će poslije Milovanovićevog svjedočenja biti promijenjena slika o ključnim događajima jer njegovo svjedočenje otvara nove šanse za iznošenje činjenica i podataka o ključnim događajima.

Goran Rogić, zamjenik predsjednika Predsjedništva BORS, kaže da će istina ugledati svjetlost dana i da sada svi dokazi potvrđuju da je Alija Izetbegović žrtvovao mir i da nije birao sredstva kako da ostvari svoje ciljeve o Muslimanima kao žrtvama.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: