fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Sudija Antoneti koji je oslobodio Šešelja: Srbija nije ništa kriva, već oni koji su cepali Jugoslaviju

Hrvatski portali objavili su da je u svom obrazloženju zbog čega Vojislav Šešelj ne bi trebalo da bude oslobođen, sudija Flavija Latanci napisala da je većina sudija Tribunala ocenila cepanje Jugoslavije kao nezakonito.

Žan Klod Antoneti
FOTO: ICY PROMO

Tako je Jutarnji list pod naslovom „Sutkinja koja je htjela osuditi Šešelja „Za moje kolege jedini uzrok rata u bivšoj Jugoslaviji je nezakonito otcepljenje Hrvatske i drugih država!““ preneo čitavo obrazloženje sudije.

 Inače, u njemu se može videti pasus koji je očigledno zaintrigirao javnost u Hrvatskoj a u kojem doslovce piše: „Napominjem, isto tako, da se većina članova Veća oslanja na razloge koji nisu relevantni da bi isključila odgovornost Vojislava Šešelja.

Tako, na primer, većina članova Veća koristi jedan element koji je relevantan za rekonstrukciju opšteg istorijskog konteksta, kao što je ratna situacija u bivšoj Jugoslaviji, čiji je jedini uzrok, po mišljenju većine članova Veća, bilo nezakonito otcepljenje, kao element koji je relevantan za njihove konstatacije u vezi sa zločinima počinjenim na terenu ili krivičnom odgovornošću.“ Informacija za javnost o delimično suprotnom mišljenju sudije Latanci u Presudi u postupku protiv Vojislava Šešelja.

(Tanjug/Kurir)

Izvor: SLOBODNI MEDIJI

 

Vezane vijesti:

Hag: Šešelj nije ni za šta kriv!

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: