fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SUĐENjE MARTIĆU JE VRHUNSKI CINIZAM

Miodrag Linta

Miodrag Linta

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta izjavio je da je vrhunski cinizam odluka Hrvatske da sudi u odsustvu već osuđenom Milanu Martiću, ističući da se u Hrvatskoj vodi politika cementiranja etničkog čišćenja.

„Vrhunski je cinizam da Hrvatska počinje da sudi u odsustvu već osuđenom predsjedniku bivše RSK Milanu Martiću za raketiranje Karlovca i Jastrebarskog 1995. godine, a još niko od tadašnjih hrvatskih zvaničnika i hrvatskih generala nije odgovarao za granatiranje krajiških gradova i kolone srpskih izbjeglica tokom i posle hrvatske akcije `Oluja`, kao i drugih hrvatskih vojnih akcija“, naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On je ocijenio kao neiskrenu izjavu predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da treba riješiti otvorena pitanja između Srbije i Hrvatske, posebno ona iz ratnog perioda, kao pretpostavku daljeg razvoja međusobnih odnosa.

„Kolinda Grabar Kitarović je od otvorenih pitanja istakla samo probleme u vezi sa nestalim licima i granicom, ali nije spomenula brojna druga otvorena pitanja kao što su neprocesuiranje ratnih zločina protiv srpskih civila i zarobljenika, zaostale, a neisplaćene penzije, deviznu štednju“, rekao je Linta.

On je istakao da su tu i pitanja otetog srpskog poljoprovrednog zemljišta, stanarskih prava, srušenih srpskih kuća u terorističkim akcijama po hrvatskim gradovima, diskriminacija Srba kroz takozvani Program stambenog zbrinjavanja, sistemsko sprečavanje da se Srbi u Hrvatskoj zapošljavaju u javnom sektoru i da slobodno koriste srpski jezik i ćirilicu, opstrukcija ekonomskog razvoja krajiškog područja…

Linta je ocijenio da u Hrvatskoj nema političke volje da se pokrene suštinski dijalog sa Srbijom o pronalaženju pravičnog rješenja otvorenih pitanja između dvije države.

On je rekao da se u Hrvatskoj vodi politika „cementiranja etničkog čišćenja Srba pravnim i političkim sredstvima, a simboli zločinačke akcije `Oluja` – Ante Gotovina i Mladen Markač proglašeni su počasnim građanima velikog broja hrvatskih gradova, među kojima je i Zagreb“.

„Hrvatska je jedina država Evropske unije koja slavi zločine nad dijelom svojim državljana druge nacionalnosti, a ratne zločince proglašava herojima“, zaključio je Linta.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

LINTA: KITAROVIĆEVA POZIVA NA KRŠENjE PRAVA MANjINA

Linta: Ustaška ideologija – uzrok rata – Jadovno 1941.

LINTA: DEKLARACIJA – VRHUNSKI CINIZAM HRVATSKE …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: