fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Субнор: Затворите „Поглавника“!

suveniri_pavelic.jpg
СКАНДАЛОЗНО!… Сувенири из кафића „Поглавник“

English

ШИРОКИ БРИЈЕГ – Савез удружења бораца народноослободилачког рата БиХ затражио је од надлежних да затворе кафић у Широком Бријегу и казне његовог власника, јер локал већ годинама носи име усташког зликовца и поглавника тзв. Независне државе Хрватске Анте Павелића!

Истичући да је скандалозно да у земљи која покушава да постане пуноправни члан Европске уније постоји угоститељски објекат у којем се јавно пропагира фашизам и велича лик и дело осведоченог ратног злочинца, члан Управног одбора Субнора БиХ Омер Масло за Пресс РС каже да од надлежних институција очекује хитну реакцију и најоштрије кажњавање власника овог срамног локала.

„Нашој јавности одавно је познато да у центру Широког Бријега већ годинама ради кафана „Поглавник“ на чијем се улазу налази слика Анте Павелића. Иако се врло добро зна ко је власник тог локала, да тај човјек већ годинама производи црно вино које такође носи „титулу“ тог усташког зликовца, невероватно је да власти још увек нису ништа учиниле да се ова кафана срама коначно затвори, а њен власник позове на кривичну одговорност због сејања верске и националне мржње“ – каже огорчени Масло.

Он је додао да овај невероватни пример из Широког Бријега представља најбољи доказ о неопходности што хитнијег доношења закона којим ће у БиХ бити забрањено пропагирање фашистичких идеологија и симбола.

Пресс РС јуче је покушао да ступи у контакт с власником кафића „Поглавник“ Божом Пињухом, да би од њега сазнао зашто је кафану назвао по усташком вођи, али се он није јављао на бројне телефонске позиве.

Извор: ПРЕСС – Р.Српска – 12. јануар 2011.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: