fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

„Stojte galije carske“

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/prvi_svjetski_rat/sava_centar.jpg

Svetigora i Društvo srpsko – ruskog prijateljstva sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha Irineja ostvaruju spektakl povodom obeležavanja 100. god. od početka Prvog svetskog rata, koji će biti održan 17. septembra u Sava Centru u 20 časova.

Putovaćemo kopnom i morem, plovićemo do Krfa, a po povratku u Srbiju slavićemo najveću pobedu ponosne srpske vojske, i probudićemo pamćenje na sve one koji ostaše po dalekim grobljima plave grobnice, Zejtinlika, Gučeva, Kolubare… Vaskrsnuti našim pamćenjem i zahvalnošću, i najomiljenijim pesmama i zbog toga i oni će biti sa nama.

Na ovom putovanju predvodiće nas Vojvoda Mišić (MIŠA JANKETIĆ), Darja Karobkina i Flora Sandes (Katarina Radivojević, Marijana Šovran..) Vojvoda Stepa (Lepomir Ivković), Milunka Savić ( Jelena i Ivana Žigon), čuvene bolničarke, major Gavrilović (Nebojša Kundačina), Makenzi (Mrgud Radovanović, a SVETU ulogu Srbije tumačiće guslarka BOJANA PEKOVIĆ, pobednica na takmičenju «Ja imam talenat». Zastrašujuću austrijsku vojsku odplesaće prvaci sveta u savremenom plesu – drim tim La luna iz Jagodine, a najveće iznenađenje spektakla biće tumač uloge ruskog cara NIKITA MIHALKOV.

Ovo je samo deo našeg velikog tima glumišta, i baleta! Očekujemo i gošću – prima balerinu čuvenog Marinskog teatra iz Petrograda koje će tumačiti ulogu Nadežde Petrović, koja će plesati na orginalnu muziku NINOSLAVA ADEMOVIĆA. Naš spektakl o Velikom ratu pod naslovom STOJTE GALIJE CARSKE okupiće više od 200 učesnika! Okupila ih je svojom umetničkom snagom autor spektakla IVANA ŽIGON.

Nadamo se da ćete doživeti nezaboravno umetničko hodočašće! Biće to skazanije koje ćete pamtiti, biće to spektakl posvećen pamćenju

Izvor: Sava Centar

Vezane vijesti:

Prvi svjetski rat

STOGODIŠNjICA CERSKE BITKE

Zejtinlik: Poslednja veza sa usnulim pukovima

Vek „Marša na Drinu“

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: