Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Stati ukraj Amoru Mašoviću

Datum objave: ponedeljak, 27 februara, 2012
Objavljeno u Ostalo
Veličina slova: A- A+

goran krcmar.jpg

Rukovodilac Operativnog tima za traženje nestalih Vlade Republike Srpske Goran Krčmar rekao je Srni da je krajnje vrijeme da se stane ukraj članu Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amoru Mašoviću kome nije prvi put da vrijeđa i ponižava srpski narod, srpske žrtve i Republiku Srpsku.

Krčmar je naglasio da Mašović ponovo obmanjuje javnost navodima da se u spomen-kosturnicama u Republici Srpskoj nalaze amputirani dijelovi tijela sa sarajevskog groblja “Lav”.

“U spomen-kosturnicama Republike Srpske nalaze se i tijela iz masovne grobnice sa groblja `Lav` u kojoj je pronađeno 26 sarajevskih Srba, izmještena srpska tijela sa Kazana… Na srpsku žalost, gospodin Mašović je djelimično i u pravu kad kaže da se u spomen-kosturnicama Srpske nalaze i amputati ljudskih ostataka. Želim da podsjetim gospodina Mašovića da su to srpske glave koje su odsjekli oni isti pripadnici `El mudžahid` brigade koji gospodina Mašovića nazivaju bratom, a on njih oslobodiocima BiH. Pitam od koga su to oni oslobodili BiH dok Operativni tim Vlade Republike Srpske i danas sakuplja odsječene srpske glave po cijeloj BiH?”, upitao je Krčmar.

On je upitao i Srbe zaposlene u Institutu BiH zašto ćute na sve ovo, navodeći da su neki od njih čak istomišljenici Amora Mašovića i da se saglašavaju sa njim.

Mašović je rekao juče da se u tri spomen-kosturnice u Republici Srpskoj nalaze i “ostaci ljudi koji živi hodaju”. ”U nekim od tih sanduka i vreća nalaze se amputati ekshumirani na groblju Lav sahranjeni u ratnom periodu. Poslije amputacije dijelova tijela ranjenika koji su operisani i oni su odloženi u groblje Lav. Među njima su i bebe koje su sahranjene u tom groblju i ekshumirane, a znamo za najmanje dvije”, rekao je Mašović.

Izvor: srna

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top