Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Srpskim istoričarima stižu prijetnje iz Hrvatske

U psihologiji konvertita postoji i psihološki i sociološki problem sa prethodnim identitetom

Aleksandar Raković
Aleksandar Raković

Prijetnje iz Hrvatske u Srbiju stižu i na lične adrese istoričara i političara, prenose „Novosti“.

Jedan od istoričara koji je dobio prijetnje je i kolumnista i saradnik IN4S istoričar Aleksandar Raković.

„Dobijam prijetnje kako od hrvatskih šovinista i crnogorskih separatista.

Interesantno je da svi oni koji su slali te uvrede mahom imaju srpska prezimena. Ako ta prezimena nisu lažna, onda je riječ o ljudima čiji su preci nekada dijelili sa nama srpsko porijeklo, pa oni danas pate od problema konvertita“, kazao je Raković, koji će uskoro na tu temu objaviti knjigu.

Napominje da u „psihologiji konvertita“ postoji i psihološki i sociološki problem sa prethodnim identitetom samo što to niko u javnosti od stručnjaka ne govori iz bojazni da će biti optuženi za političku nekorektnost.

Prijetnje prešle društvenih mreža na lične adrese

Povodom emisije „Geopolitika“, emitovane 7. februara, u kojoj je gost bio kolumnista „Pečata“ Nikola Vrzić, na službenu imejl adresu Milorada Vukašinovića pristigao je komentar pun mržnje i uvreda, ne samo njemu kao autoru emisije i njegovom gostu, nego i čitavom srpskom narodu.

Potpisnik je izvjesna Mila Perković, koja je i ranije pogrdnim upisima komentarisala njegovu emisiju na jutjub kanalu, ali ovoga puta pronašla je njegovu mejl-adresu i uputila sijaset ružnih riječi, navode „Novosti“.

„U konkretnoj emisiji, situacija u Hrvatskoj pomenuta je u širem kontekstu sve komplikovanijih događaja u BiH. U tom smislu pomenuta je ‘reustašizacija Hrvatske’ kao ‘vid socijalne terapije’ koji tamošnja politička klasa forsira kako bi izbjegla nezgodna pitanja u vezi sa drugim problemima sa kojima se suočava ova država„, objašnjava Vukašinović i napominje da o svemu ovome govore i neki hrvatski intelektualci.

Izvor: IN4S

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: